Tijdsverschil IJsland

Vik i Myrdal in IJsland

Wat is het tijdsverschil met IJsland?

Wanneer u op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom moet u ook het tijdsverschil in overweging nemen en uw plannen dienovereenkomstig aanpassen.

IJsland hanteert de Greenwich Mean Time (GMT), wat betekent dat het dezelfde tijd heeft als het Coordinated Universal Time (UTC+0). IJsland kent geen zomer- of wintertijd, dus in vergelijking met Nederland is er een tijdsverschil van -1 uur in de winter en -2 uur in de zomer.

Aangezien er weinig verschil zit tussen de Europese en IJslandse tijdszone, zult u weinig tot geen last hebben van een eventuele jetlag. Hierdoor zal uw slaapritme waarschijnlijk licht of niet verstoord worden door het tijdsverschil.

Handige tips

Mocht u toch last krijgen van het tijdsverschil? Geen zorgen, dit zal snel aan u voorbijgaan. Normaalgesproken heeft uw lichaam per uur tijdsverschil een dag nog om er te wennen aan de nieuwe tijdzone. Door de dag vroeg te beginnen kan de jetlag al goed verminderen.

Daarnaast is het handig om de tijd aan te passen op uw apparaten en/of horloge. Bij de meeste apparaten wordt dat al automatisch gedaan, op basis van uw locatiegegevens. Bij analoge horloges is het handig om de tijd nog even aan te passen naar de nieuwe tijdszone. Zo kunt u zich niet vergissen in de tijd bij geplande activiteiten, zoals vluchten of excursies.

Kortom, van het kleine tijdsverschil van één/twee uur met IJsland zal u waarschijnlijk weinig tot geen last van hebben. Mocht u toch even moeten wennen, dan zal dat wellicht van korte duur zijn. Ook is het belangrijk om even uw tijd op uw horloge aan te passen in de plaatselijke tijdszone. Dan bent u op tijd aanwezig voor uw vlucht(en) en plaatselijke excursies.

Veelgestelde vragen
Wat is het tijdsverschil tussen IJsland en Nederland?

Tussen IJsland en Nederland is er een tijdsverschil van -1 uur in de winter en -2 uur in de zomer.

Wat is het tijdsverschil tussen IJsland en België?

Tussen IJsland en België is er een tijdsverschil van -1 uur in de winter en -2 uur in de zomer.

Heeft IJsland een zomer- en wintertijd?

IJsland kent geen zomer- of wintertijd.

Onze reizen naar IJsland

ijsland-header-waterval-sneeuw
Sharon Decker
Bel, mail of app met Sharon

De expert voor reizen in IJsland.