Vaccinaties Indonesië

Indonesië ubud rijstvelden vol met water

Heb ik vaccinaties nodig voor Indonesië?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Indonesië verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Indonesië geen verplichtingen voor bezoekers uit de meeste landen. Echter, het wordt sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties, zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook aanbevolen.

Padar Island, Komodo-eilanden in Indonesië

Malaria

In veel gebieden van Indonesië komt malaria voor. Op Papua en Sumba is het malariarisico hoog. Daarnaast is er een matige malariarisico op een aantal eilanden, neem hiervoor contact op met uw lokale gezondheidsdienst. Op onder andere Bali, Java en Sumatra is er een lage risico. Als u naar een risicogebied reist, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen.

Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Indonesië veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.