Bezienswaardigheden in Indonesië

Wat moet u gezien hebben in Indonesië?

Indonesië, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

Indonesië yogjakarta borobudur tempel

Borbudur

Borobudur is één van de meest indrukwekkende en iconische bezienswaardigheden van Indonesië, gelegen op het eiland Java. Het is ‘s werelds grootste boeddhistische tempelcomplex en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex dateert uit de 9e eeuw en is gebouwd in de vorm van een gigantische stoepa, met negen platforms en een centrale koepel.

Vulkaan Bromo in Indonesië

Mount Bromo

Mount Bromo is een adembenemende vulkanen in Indonesië. Het maakt deel uit van het Bromo Tengger Semeru Nationaal Park en staat bekend om zijn indrukwekkende landschap, met een actieve krater die regelmatig rook en as uitstoot. Bezoekers kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang boven Mount Bromo, vaak gecombineerd met een wandeling of jeepsafari naar de krater voor een onvergetelijke ervaring.

Indonesië ubud rijstvelden vol met water

Rijstvelden van Tegalalang

De rijstterrassen van Tegalalang, gelegen in Ubud op het eiland Bali, behoren tot de meest adembenemende landschappen van Indonesië. Deze prachtige terrasvormige rijstvelden, die dateren uit de 9e eeuw, zijn aangelegd in de vruchtbare heuvels van het Balinese binnenland en staan bekend om hun spectaculaire schoonheid en culturele betekenis. Bezoekers kunnen genieten van panoramische uitzichten op de groene rijstterrassen, die trapsgewijs naar beneden glooien in de vallei, omringd door jungle en palmbomen.

Padar Island, Komodo-eilanden in Indonesië

De eilanden van Komodo

De Komodo-eilanden, gelegen in het oostelijke deel van Indonesië, zijn wereldberoemd vanwege hun unieke flora en fauna, waaronder de iconische Komodovaraan, ‘s werelds grootste hagedis. Naast de Komodovaranen bieden de eilanden adembenemende landschappen, met rotsachtige kustlijnen, kristalhelder water, prachtige koraalriffen en afgelegen stranden. De Komodo-eilanden zijn een paradijs voor avonturiers, duikers en natuurliefhebbers, die de kans krijgen om te wandelen, snorkelen en duiken in een van de meest spectaculaire mariene omgevingen ter wereld.

Prambanan

Prambanan, gelegen in de regio Yogyakarta op het eiland Java, is één van de meest indrukwekkende Hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld. Het complex dateert uit de 9e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex is beroemd om zijn prachtige architectuur, rijk versierde reliëfs en torenhoge tempels die boven het omliggende landschap uitsteken.

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot is een iconische tempel op Bali, gelegen aan de westkust van het eiland. De tempel staat op een rotsachtig schiereiland en wordt omringd door de oceaan, waardoor het een adembenemend uitzicht biedt, vooral bij zonsondergang. Tanah Lot is gewijd aan de zeegod Baruna en wordt beschouwd als een belangrijke spirituele plek voor de Balinese hindoes.

Onze reizen naar Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.