Beste reistijd Jordanië

Wat is de beste reistijd voor Jordanië?

De beste tijd om Jordanië te bezoeken is in het voor- en najaar, tussen maart en mei, en september tot november, wanneer het weer mild is en de temperaturen aangenaam zijn voor sightseeing en activiteiten in de buitenlucht. Tijdens deze maanden vermijdt men de extreme hitte van de zomer en de kou van de winter, waardoor reizigers optimaal kunnen genieten van de historische bezienswaardigheden, zoals Petra en Jerash, en de prachtige landschappen, zoals de Wadi Rum-woestijn, de Dode Zee en de Jordaanse Vallei.

In de zomer reizen naar Jordanië

Reizen naar Jordanië in de zomer kan een uitdaging zijn vanwege de intense hitte, vooral in de woestijngebieden zoals Wadi Rum en de Jordaanse Vallei. Temperaturen kunnen gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Het is belangrijk om voldoende water en zonnebescherming mee te nemen en activiteiten vroeg in de ochtend of laat in de middag te plannen wanneer de temperaturen wat milder zijn.

In de winter reizen naar Jordanië

Reizen naar Jordanië in de winter biedt een unieke ervaring, waarbij bezoekers kunnen genieten van milde temperaturen en minder drukte op populaire toeristische bestemmingen. Hoewel sommige gebieden, met name de bergachtige regio’s, koud kunnen zijn, blijven de temperaturen over het algemeen gematigd. In de Jordaanse Vallei en de Dode Zee regio kunnen de temperaturen variëren tussen de 10°C en 20°C overdag, terwijl het in de woestijn overdag warmer kan zijn.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.