Reisadvies Jordanië

Wat is het huidige reisadvies voor Jordanië?

U kunt in Jordanië veilig reizen en zo de oude stad Petra, Wadi Rum en hoofdstad Amman bezoeken. Wel wordt het in Jordanië afgeraden naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan, wanneer dit niet noodzakelijk is. De onrust in Israël sinds 7 oktober 2023 heeft momenteel geen invloed op de veiligheid in Jordanië. Dit geldt ook nog sinds de betrokkenheid van Iran op 13 april 2024. Het land is dus veilig en ideaal om er een rondreis te maken.

We houden de veiligheidssituatie voor al onze bestemmingen uiteraard nauwlettend in de gaten. Vanwege onze intensieve samenwerking met lokale partners, blijven we elke dag op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie van Jordanië. Daarnaast houden wij voor Jordanië altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan.

Update: 19-04-2024

Reisadvies Jordanië map
Bron: Nederland Wereldwijd

Is het veilig om naar Jordanië te gaan?

Kortom, over het algemeen wordt reizen naar Jordanië als veilig beschouwd voor toeristen, maar het is altijd verstandig om het actuele reisadvies te raadplegen en op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de veiligheidssituatie. Met passende voorzorgsmaatregelen kunnen bezoekers genieten van de rijke cultuur, geschiedenis en gastvrijheid die Jordanië te bieden heeft.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-de-schatkamer-van-petra
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.