Bezienswaardigheden in Jordanië

Petra in Jordanië

Wat moet u gezien hebben in Jordanië?

Jordanie, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

jordanie-petra-treasury

Petra

Petra, gelegen in het zuiden van Jordanië, is een van ‘s werelds meest iconische archeologische vindplaatsen en een UNESCO-werelderfgoed. Deze oude stad, ook wel bekend als de ‘Roze Rotsenstad’, dateert uit de 6e eeuw voor Christus en was de hoofdstad van het Nabateese koninkrijk. Petra staat vooral bekend om haar architectuur die uit rotsen is gehouwen, met indrukwekkende gebouwen, tempels, graven en amfitheaters die in de rotsen zijn uitgehouwen.

Wadi Rum

Wadi Rum, ook wel bekend als de ‘Vallei van de Maan’, is een spectaculair woestijnlandschap gelegen in het zuiden van Jordanië. Met haar uitgestrekte rode zandduinen, grillige rotsformaties en dramatische kliffen vormt Wadi Rum een adembenemend decor. Bezoekers van Wadi Rum kunnen genieten van avontuurlijke activiteiten zoals ballonvaarten, jeeptochten, kamelentochten, wandelen en zelfs overnachten onder de sterrenhemel, waardoor ze de kans krijgen om de magie en de rust van deze betoverende woestijn te ervaren.

Jerash

Jerash, gelegen in het noorden van Jordanië, is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld en een belangrijke archeologische vindplaats. Tegenwoordig kunnen bezoekers door de goed bewaard gebleven ruïnes wandelen en zich verwonderen over de indrukwekkende overblijfselen van de oude beschaving, waaronder theaters, tempels, pleinen en kolossale zuilen.

Jordanie Dode Zee Drijven

Dode Zee

De Dode Zee, gelegen aan de oostelijke grens van Jordanië, is één van de meest opmerkelijke natuurlijke wonderen ter wereld. Met zijn indrukwekkende zoutgehalte en unieke mineralen, trekt de Dode Zee bezoekers van over de hele wereld. Drijven in de zoute wateren van de Dode Zee is een ervaring op zich, omdat het hoge zoutgehalte het menselijk lichaam drijvend houdt zonder enige moeite.

Wadi Mujib

Wadi Mujib, ook wel bekend als de Grand Canyon van Jordanië, is een kloof die door de rotsachtige woestijnlandschappen van het land snijdt. Gelegen aan de oostelijke oever van de Dode Zee, biedt Wadi Mujib een spectaculair natuurlijk landschap met steile rotswanden, kristalheldere waterstromen en verborgen watervallen. Avontuurlijke reizigers worden aangetrokken door de mogelijkheid om te wandelen en te zwemmen in de kloof, waarbij ze door smalle doorgangen en langs steile kliffen navigeren.

Amman

Amman, de bruisende hoofdstad van Jordanië, is een fascinerende mix van oud en nieuw. Met zijn eeuwenoude geschiedenis en moderne ontwikkelingen biedt Amman een boeiende reis door de tijd. De stad wordt gekenmerkt door zijn heuvelachtige landschap, met panoramische uitzichten die reiken tot ver buiten de stadsgrenzen. In het oude stadscentrum vindt u intrigerende historische bezienswaardigheden, zoals de Citadel met zijn oude ruïnes en het Romeinse amfitheater, waar culturele evenementen plaatsvinden.

Onze reizen naar Jordanië

jordanie-wadi-rum-rotsen-zijkant
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Jordanië.