Zelf enchiladas maken

Ontdek de heerlijke wereld van zelfgemaakte enchiladas! Deze populaire gerechten zitten boordevol smaak en zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. Met een combinatie van verse ingrediënten zoals vlees, bonen en kaas, en een smaakvolle saus, neemt het maken van enchiladas u mee op een culinaire reis door Mexico.

Enchilada
Mexicaanse taco's
Ingrediënten
Ingrediënten voor enchiladas
  • 8 maïstortilla’s
  • 2 kipfilets, gekookt en in blokjes gesneden (optioneel)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 kopje geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
  • 1 blikje tomatensaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Optionele toppings: gehakte koriander, zure room, avocado, gesneden jalapeños

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de blokjes kip (als u ze gebruikt) en rode paprika toe aan de pan. Bak gedurende 5 minuten, tot de kip gaar is en de paprika zacht is.
  4. Voeg de zwarte bonen, maïs, tomatensaus, tomatenpuree, chilipoeder en komijnpoeder toe aan de pan. Roer goed door en laat sudderen gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  5. Verwarm de maïstortilla’s kort in de magnetron of oven om ze zacht te maken.
  6. Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over de tortilla’s. Rol de tortilla’s strak op en leg ze naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  7. Bestrooi de enchiladas met geraspte kaas.
  8. Bak de enchiladas in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en lichtjes gebruind is.
  9. Haal de enchiladas uit de oven en serveer ze warm, gegarneerd met gehakte koriander, zure room, avocado en gesneden jalapeños indien gewenst.