Eten in Mexico

Hoe ziet de Mexicaanse keuken eruit?

De Mexicaanse keuken staat wereldwijd bekend om haar smaakvolle gerechten, die het beste tot hun recht komen in het land zelf. Met invloeden uit inheemse tradities, Europese kolonisatie, biedt de Mexicaanse culinaire traditie een onweerstaanbare mix van smaken, van pittige streetfood favorieten tot verfijnde regionale gerechten en kleurrijke desserts.

Een opvallend kenmerk van de Mexicaanse keuken is het gebruik van verse ingrediënten en kruiden, zoals verse koriander, jalapeño pepers, en rijpe avocado’s, die een explosie van smaak en textuur toevoegen aan de gerechten. Daarnaast spelen maïs, bonen, tomaten en chilipepers een centrale rol in veel traditionele gerechten, waardoor ze een unieke en herkenbare Mexicaanse smaak krijgen.

Taco’s el Pastor

Op elke hoek van de straat vindt u een heerlijk aanbod van streetfood favorieten, zoals de iconische Taco al Pastor. Het dun gesneden varkensvlees, gemarineerd in een smaakvolle mix van kruiden en ananas, gegrild op een verticale spit, brengt de straten tot leven met zijn verleidelijke geur en smaak. Geserveerd met een knapperige maïstortilla en een scala aan verse toppings, is elke hap een smaakvolle reis door de Mexicaanse keuken.

Mexicaanse taco's

Enchiladas

Enchilada is een geliefd gerecht in Mexico, bestaande uit maïstortilla’s gevuld met vlees, bonen of kaas, overgoten met een smaakvolle saus en vaak gebakken in de oven. De vulling en saus van enchiladas variëren sterk van regio tot regio, waardoor er een breed scala aan smaken en texturen ontstaat. Geserveerd met rijst, bonen en een verfrissende salsa, zijn enchiladas een smakelijke en bevredigende maaltijd die zowel door de lokale bevolking als door bezoekers wordt genoten.

Mole

Mole is weliswaar geen gerecht, maar een noemenswaardige saus, wat een essentieel onderdeel is van de Mexicaanse culinaire traditie. Gemaakt van een mix van chili pepers, noten, specerijen, fruit en soms zelfs chocolade, biedt mole een unieke smaakervaring die zowel hartig als zoet is. Deze veelzijdige saus wordt vaak geserveerd over geroosterd vlees of gevogelte en is een geliefd gerecht tijdens feestelijke gelegenheden in Mexico.

Onze reizen naar Mexico

Chichen Itza in Mexico
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.