Taal in Mexico

Wat voor taal spreken ze in Mexico?

De officiële taal van Mexico is Spaans. Echter, het taallandschap van Mexico is veel diverser dan alleen Spaans. Naast Spaans worden er ook verschillende inheemse talen gesproken, zoals het Nahuatl, Maya, Zapotec, Mixtec en vele anderen.

Engels wordt ook redelijk goed begrepen, vooral in toeristische gebieden en in stedelijke centra. Mensen die in de dienstensector werken, hebben vaak een basisbegrip van het Engels om te communiceren met internationale bezoekers. Echter, het beheersen van enkele basisuitdrukkingen in het Spaans kan nuttig zijn en gewaardeerd worden door de lokale bevolking.

Dansende vrouw in Mexico

Belangrijke Spaanse woorden

Mexicanen vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Spaans. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar Mexico.

  • Hallo = Hola
  • Ja/Nee = Sí/No
  • Alstublieft = Por favor
  • Dank u wel = Graciás
  • Tot ziens = Adiós

Wilt u nog meer Spaanse woorden leren? Probeer dan de Spaanse cursus op Duolingo. Is Spaans nog iets te lastig voor u? Dan kunt u altijd nog een poging wagen in het Engels.

Onze reizen naar Mexico

Chichen Itza in Mexico
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.