Weer in Mexico

Wat voor klimaat heeft Mexico?

Mexico heeft een gevarieerd klimaat, met tropische, droge, gematigde en koude regio’s. Langs de kusten is het tropisch, in het noorden droog, centraal gematigd, en in de bergen koud. Het klimaat in Mexico wordt ook beïnvloed door factoren, zoals de ligging ten opzichte van de evenaar, de aanwezigheid van bergketens en de nabijheid van de oceaanstromen. Deze omstandigheden maken Mexico tot een land met een grote variëteit aan landschappen en ecosystemen, variërend van droge woestijnen tot groene regenwouden en besneeuwde bergtoppen.

Klimaattabel van Mexico-Stad, Mexico

Weer in Mexico-Stad

Mexico-Stad heeft een gematigd klimaat met milde tot warme temperaturen het hele jaar door. In de lente, van maart tot mei, liggen de maximumtemperaturen meestal tussen de 22 en 25 graden Celsius. De zomer, van juni tot september, kan warmer zijn, met temperaturen tussen de 23 en 26 graden Celsius en kans op meer regenbuien.

In de herfst, van oktober tot november, dalen de temperaturen geleidelijk tot gemiddeld 20-23 graden Celsius. De winter, van december tot februari, kan wat koeler zijn, met maximumtemperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius en nachtelijke temperaturen die soms dalen tot 5-10 graden Celsius. Over het algemeen geniet Mexico-Stad van aangenaam weer gedurende het jaar, met variaties tussen seizoenen en sporadische regenbuien in de zomer.

Klimaattabel Cancún, Mexico

Weer in Cancún

Cancún, gelegen aan de Caribische kust van Mexico, heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. De zomer, van juni tot september, is warm en vochtig, met gemiddelde maximumtemperaturen rond de 31-33 graden Celsius en regelmatige regenbuien, vooral in de namiddag. In de herfst, van oktober tot november, blijven de temperaturen warm, met een afname van de regenval.

De winter, van december tot februari, is aangenaam warm met gemiddelde maximumtemperaturen van 28-30 graden Celsius. In de lente, van maart tot mei, stijgen de temperaturen weer tot gemiddelde maximumtemperaturen van 30-32 graden Celsius, met weinig kans op regen.

Onze reizen naar Mexico

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.