Fooien in Sri Lanka

Tuk Tuk aan het strand in Sri Lanka

Hoe gebruikelijk is fooi in Sri Lanka?

Tijdens uw rondreis door Sri Lanka is het wel gebruikelijk om fooi te geven, vooral in toeristische gebieden en grote steden. De praktijk van het geven van fooien varieert afhankelijk van de situatie en de sector. Hier zijn enkele richtlijnen:

Restaurants

In duurdere restaurants en cafés wordt een servicekosten van ongeveer 10% vaak automatisch toegevoegd aan de rekening. Als dit niet het geval is, wordt er vaak een fooi van 5-10% van de totale rekening gegeven. In kleinere restaurants is het geven van een fooi niet gebruikelijk, maar u kunt wat kleingeld achterlaten als u tevreden bent met de service.

Taxi’s en Tuk-Tuks

Het is niet noodzakelijk om fooi te geven aan taxichauffeurs of tuk-tuk-chauffeurs, maar het afronden van de ritprijs naar boven wordt vaak gewaardeerd. Voor langere ritten of als de chauffeur behulpzaam en vriendelijk was, kunt u eventueel een fooi van ongeveer 10% van de ritprijs geven.

Galle Dutch Fort in Galle, Sri Lanka

Gidsen en Chauffeurs

Voor gidsen en chauffeurs die u tijdens een dagtocht of excursie begeleiden, is het gebruikelijk om een fooi te geven aan het einde van de tour. De hoogte van de fooi hangt af van de duur van de tour en de kwaliteit van de service, maar een bedrag van ongeveer 500-1000 LKR per dag voor gidsen en 300-500 LKR per dag voor chauffeurs is redelijk.

Hoewel het geven van fooien niet verplicht is in Sri Lanka, wordt het zeker gewaardeerd als blijk van waardering voor goede service.

Veelgestelde vragen
Wat is normale fooi in Sri Lanka?

Over het algemeen is 5-10% van de rekening gebruikelijk als fooi.

Wat geeft u aan fooi in Sri Lanka?

Over het algemeen is 5-10% van de rekening gebruikelijk als fooi.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van Azië. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Sri Lanka.