Munteenheid in Sri Lanka

Treinreis door Sri Lanka

Waarmee betalen ze in Sri Lanka?

De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie, afgekort als LKR. De roepie is onderverdeeld in 100 centen. Er zijn muntstukken in omloop van 1, 2, 5 en 10 roepies, evenals biljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 en 5000 roepies. De biljetten zijn kleurrijk en vaak gedecoreerd met afbeeldingen van nationale iconen, historische gebeurtenissen, en culturele symbolen. Hierdoor krijgt u alvast een mooi beeld van het land.

Op dit moment krijgt u ongeveer 325 Sri Lankaanse roepie voor één euro. De wisselkoersen kunnen wel snel veranderen. Daarom is het raadzaam om de actuele wisselkoers van de Sri Lankaanse roepie regelmatig te controleren als u geld wilt wisselen.

Betaalmogelijkheden in Sri Lanka

In Sri Lanka zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar. Contant geld blijft een veelgebruikte betaalmethode, vooral in landelijke gebieden en bij kleinere ondernemingen. De Sri Lankaanse roepie (LKR) is de enige officiële valuta, maar wisselkantoren en banken bieden diensten aan om buitenlandse valuta om te wisselen. In stedelijke gebieden en toeristische bestemmingen worden creditcards zoals Visa en MasterCard veel geaccepteerd, zoals in hotels, restaurants, winkels en grotere supermarkten.

Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden om elektronisch te betalen via mobiele betalingen en bankapps, die populairder worden in de steden. Geldautomaten (ATMs) zijn beschikbaar in de meeste steden en toeristische gebieden, waar met internationale bankkaarten geld kan worden opgenomen. Het is echter verstandig om altijd wat contant geld bij de hand te hebben voor noodgevallen of voor transacties op plaatsen waar geen elektronische betalingen worden geaccepteerd.

Veelgestelde vragen
Wat is de munteenheid van Sri Lanka?

De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie, afgekort als LKR. De roepie is onderverdeeld in 100 centen. Er zijn muntstukken in omloop van 1, 2, 5 en 10 roepies, evenals biljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 en 5000 roepies. De biljetten zijn kleurrijk en vaak gedecoreerd met afbeeldingen van nationale iconen, historische gebeurtenissen, en culturele symbolen.

Hoeveel geld kan ik pinnen in Sri Lanka?

U kunt vaak een bedrag opnemen van maximaal 500 euro per dag. Dit geldt dus alleen voor geld opnemen en niet voor betalingen.

Onze reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Sri Lanka.