Beste reistijd Tanzania

Kilimanjaro in Tanzania

Wat is de beste reistijd voor Tanzania?

Voor een optimale reiservaring in Tanzania is het handig rekening te houden met het diverse klimaat en de seizoensgebonden kenmerken. De beste reistijd voor Tanzania hangt af van welke activiteiten je van plan bent te doen. Over het algemeen wordt de periode van juni tot oktober en van december tot maart beschouwd als de beste tijd om Tanzania te bezoeken, omdat dit de droge seizoen is en de kans op regen minimaal is. Dit is ook de beste tijd voor wildsafari’s. De dieren verzamelen zich dan rond waterbronnen en zijn makkelijker te spotten  vanwege het lagere gras.

In de overige maanden is er meer kans op neerslag in Tanzania. Tijdens het regenseizoen kunt u verwachten dat het weer meer onvoorspelbaar wordt en dat er regelmatige, vaak hevige regenbuien voorkomen.

Grote Migratie in Tanzania

Wat is de beste reistijd voor de ‘Grote Migratie’?

De Grote Migratie in Tanzania is een unieke ervaring, waarbij miljoenen wildebeesten en zebra’s door de vlaktes van de Serengeti trekken. De beste reistijd is over het algemeen van juli tot september en december tot maart, afhankelijk van de locatie.

Noord-Serengeti

Tussen juli en september vinden de meest spectaculaire rivierovergangen plaats. Dit gebeurt vooral in de noordelijke Serengeti en in de buurt van de Mara-rivier, wanneer de kuddes vanuit de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia migreren. In juni beginnen de kuddes meestal te verzamelen in het westen en centraal Serengeti, klaar om de Grumeti-rivier over te steken. In juli en augustus bevinden de meeste kuddes zich in het noorden van de Serengeti, waar ze zich voorbereiden om de Mara-rivier over te steken, wat een van de meest bijzondere aspecten van de migratie is.

Zuid-Serengeti

In december bevindt de migratie zich in het zuiden van de Serengeti. Hier kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de wilde kuddes. In februari heeft u de beste kans om pasgeboren dieren te spotten, aangezien de meeste in deze periode worden geboren.

Reizen in de droge maanden

De beste reistijd voor Tanzania tijdens de droge maanden is over het algemeen van juni tot oktober. Tijdens deze periode is het weer over het algemeen droog en aangenaam, waardoor het een uitstekende tijd is voor safari’s en andere buitenactiviteiten. Juni markeert het begin van het droge seizoen, met koel en aangenaam weer. Juli tot september zijn meestal de droogste maanden, met zonnig en droog weer, perfect voor wildsafari’s vanwege de concentratie van dieren rond waterbronnen.

Tanzania Serengeti Ballonvaart In De Verte Zonsondergang

Reizen in de regenmaanden

Reizen tijdens de regenmaanden in Tanzania, van november tot april, biedt een betoverende ervaring van het land in bloei. Terwijl de regens het landschap transformeren tot een groen paradijs, bieden ze ook de kans om unieke migrerende dieren te spotten en minder drukte te ervaren bij populaire toeristische plekken. Met de juiste voorbereiding en een avontuurlijke geest kunnen reizigers genieten van Tanzania in zijn meest levendige vorm.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.