Bezienswaardigheden in Tanzania

serengeti-tanzania-zonsondergang

Wat moet u gezien hebben in Tanzania?

Tanzania biedt een overvloed aan adembenemende bestemmingen die een bezoek meer dan waard zijn. Van safari’s in indrukwekkende nationale parken tot witte stranden op Zanzibar. Wilt u alles uit uw reis naar Tanzania halen? Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Tanzania die u zeker niet mag missen!

Kudde gnoes in de savanne van Serengeti

Het nationaal park Serengeti

De Serengeti, één van de meest iconische wildreservaten, staat bekend om zijn ongeëvenaarde overvloed aan wilde dieren en adembenemende landschappen. Het is de thuisbasis van de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen, die op zoek zijn naar verse weidegronden en water. Met uitgestrekte savannes, acacia-bomen en kronkelende rivieren biedt de Serengeti een onvergetelijk decor voor avontuurlijke safari’s en ontmoetingen met de ‘Big Five’ en talloze andere diersoorten.

Tanzania kilimanjaro berg zebra

De iconische Kilimanjaro

De Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, is dé icoon van Tanzania met zijn besneeuwde top. Als een van de meest populaire bergbeklimmingen ter wereld trekt de Kilimanjaro avonturiers van over de hele wereld aan. Daarnaast creëert de berg ook een prachtig uitzicht voor diegenen die niet de ambitie hebben om de top te bereiken. Het omliggende landschap is doordrenkt van schoonheid, variërend van regenwouden tot uitgestrekte savannes. Met een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving is de Kilimanjaro een bestemming die iedereen kan waarderen.

Strand met palmbomen in Tanzania

Het exotische Zanzibar

Zanzibar, een juweel voor de kust van Tanzania, betovert bezoekers met zijn betoverende mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Met zijn witte zandstranden en kristalhelder water is het een paradijs voor strandliefhebbers en duikers. De historische Stone Town, een UNESCO-werelderfgoed, ademt een betoverende sfeer uit met zijn smalle straatjes en kleurrijke markten.

Gnoe in de Ngorongoro krater in Tanzania

De Ngorongoro krater

De Ngorongoro-krater, een natuurwonder en UNESCO-werelderfgoed, is een indrukwekkende omgeving om wilde dieren te spotten. In een krater, met een diameter van ongeveer 20 kilometer, is er volop leven te vinden in een kleurrijke omgeving. Hier heeft u een uitgelegen kans om de ‘Big Five’ te spotten, omgeven met meer dan 25.000 grote zoogdieren. De spectaculaire landschappen variëren van groene vlaktes tot dichte bossen en moerassen, en bieden een adembenemend decor voor safari’s.

Tarangire National Park

Tarangire National Park

Tarangire National Park in Tanzania is een indrukwekkend natuurgebied. Deze bezienswaardigheid in Tanzania staat bekend om zijn grote populatie olifanten en spectaculaire landschappen. Met uitgestrekte baobabbossen en kronkelende rivieren is het park een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. Naast olifanten herbergt Tarangire een overvloed aan wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden en talloze vogelsoorten. Safari’s in dit park bieden een unieke ervaring van de Afrikaanse savanne en haar inwoners, met minder drukte dan in sommige andere parken.

Vliegende flamingo boven Lake Manyara, Tanzania

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park in Tanzania staat bekend om zijn prachtige landschappen langs de Great Rift Valley en het schilderachtige Lake Manyara. Het park biedt een unieke ervaring met boomklimmende leeuwen en een overvloed aan vogelsoorten langs de oevers van het meer. Met bossen, moerassen en graslanden heeft het park een divers ecosysteem en een groot aanbod aan wilde dieren, waaronder olifanten, giraffen en nijlpaarden.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.