Vaccinaties Tanzania

Fooi Safarichauffeur in Tanzania

Heb ik vaccinaties nodig voor Tanzania?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Tanzania verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Verplicht:

  • Gele koorts (reizigers vanuit hoogrisicolanden)

Aanbevolen:

  • Gele koorts
  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Tanzania geen verplichtingen voor bezoekers uit laagrisicolanden. Wanneer u vanuit Nederland reist is dit dus niet verplicht. Echter wordt het wel aanbevolen om de vaccinatie in te nemen. In het geval dat u reist vanaf een bestemming waar gele koorts wel voorkomt, is de vaccinatie verplicht.

Daarnaast wordt het sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook aanbevolen.

Malaria

In bijna heel Tanzania komt malaria voor, en heeft u dus kans om hiermee in aanraking te komen. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen. Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Tanzania veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.