Feestdagen in Tanzania

Menigte in Tanzania

Wanneer zijn de Tanzaniaanse feestdagen?

Tanzania viert een rijk scala aan feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een essentieel onderdeel van de Tanzaniaanse cultuur en bieden bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

26 apr  |  Union Day

Union Day in Tanzania, op 26 april, herdenkt de historische vereniging van Tanganyika en Zanzibar in 1964. Dit leidde tot de vorming van de Verenigde Republiek Tanzania. Het is een dag van nationale eenheid en viering van de diversiteit van het land.

1 mei  |  Labour Day (Dag van de arbeid)

Ter ere van de bijdragen van arbeiders en werknemers aan de ontwikkeling van het land, viert Tanzania op 1 mei Labour Day. Het is een gelegenheid om de prestaties van de arbeidersklasse te eren, door middel van feestelijke evenementen.

7 jul  |  Saba Saba Day (Zeven Zeven Dag)

Saba Saba Day, gevierd op 7 juli (zeven-zeven), herdenkt de oprichting van de Tanganyika African National Union (TANU) en viert de strijd voor onafhankelijkheid. Het is een belangrijke dag waarop de natie reflecteert op haar historische reis naar vrijheid en nationale eenheid.

Dansende menigte in Tanzania

9 dec  |  Independence Day (Onafhankelijkheidsdag)

Independence Day in Tanzania, gevierd op 9 december, markeert de historische onafhankelijkheid van Tanganyika van het Verenigd Koninkrijk in 1961. Het is een dag van nationale trots en reflectie op de lange strijd voor zelfbestuur en vrijheid.

25 dec  |  Christmas Day (Kerst)

Kerstmis wordt gevierd door christenen in Tanzania met religieuze diensten en festiviteiten.

Variërend  |  Eid al-Fitr (Suikerfeest)

Een islamitische feestdag die het einde van de Ramadan markeert, wordt ook uitbundig gevierd door de moslimgemeenschap in Tanzania.

Variërend  |  Eid al-Adha (Offerfeest)

Een andere islamitische feestdag, ook wel het Offerfeest genoemd, ter herdenking van de bereidheid van Ibrahim (Abraham) om zijn zoon te offeren zoals gevraagd door God. Het wordt ook gevierd door de moslimgemeenschap in Tanzania.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.