Weer in Thailand

Wat voor klimaat heeft Thailand?

Thailand heeft over het algemeen een tropisch klimaat met drie hoofdseizoenen: het droge seizoen, het regenseizoen en het koele seizoen. Het droge seizoen, van november tot april, kenmerkt zich door zonnig weer en warme temperaturen. Het regenseizoen, van mei tot oktober, brengt hevige regenval en hoge luchtvochtigheid met zich mee. Het koele seizoen, van november tot februari, biedt mildere temperaturen en minder regen.

Klimaattabel van Bangkok, Thailand

Weer in Bangkok

Het weer in Bangkok wordt beïnvloed door het tropische klimaat van Thailand, met drie hoofdseizoenen. Het droge seizoen, van november tot april, brengt zonnige dagen met warme temperaturen van 30°C tot 35°C. Het regenseizoen, van mei tot oktober, kenmerkt zich door hevige regenval en hoge luchtvochtigheid, met temperaturen tussen de 25°C en 32°C. Het koele seizoen, van november tot februari, biedt iets mildere temperaturen van 25°C tot 30°C en minder regen.

Klimaattabel van Chiang Mai, Thailand

Weer in Chiang Mai

Chiang Mai heeft een tropisch savanneklimaat met drie seizoenen: droog, regenachtig en koel. Het droge seizoen, van november tot april, brengt droge en zonnige dagen met warme temperaturen tussen de 25°C en 30°C. Het regenseizoen, van mei tot oktober, brengt hevige regenval en hoge luchtvochtigheid, met korte maar intense buien vooral in de namiddag of avond. Temperaturen blijven warm, tussen de 25°C en 32°C. Het koele seizoen, van november tot februari, biedt verlichting van de hitte met temperaturen tussen de 20°C en 25°C, minder vochtige lucht en minder kans op regen. Dit seizoen wordt vaak beschouwd als ideaal om Chiang Mai te bezoeken vanwege het aangename weer.

Klimaattabel van Phuket, Thailand

Weer in Phuket

Phuket heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: het droge seizoen van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. Tijdens het droge seizoen zijn de dagen over het algemeen droog en zonnig, met temperaturen tussen de 25°C en 32°C. Het regenseizoen brengt intense regenval, vooral in de namiddag of avond, met temperaturen tussen de 25°C en 31°C.

Onze reizen naar Thailand

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.