Elektriciteit in Zuid-Afrika

Heb ik een reisstekker nodig in Zuid-Afrika?

In Zuid-Afrika komen de stopcontacten voor type D, M en N voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Ondanks dat type C past in een stopcontact van type N, is het toch aan te raden voor om een reisstekker mee te nemen voor type D en M. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Zuid-Afrika. Het is aan te raden om een wereldstekker te gebruiken, aangezien die in meerdere stopcontacten past. Als alternatief kunt u twee reisstekkers meenemen: van type C naar type D en M.

De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz. De nominale spanning in Zuid-Afrika is ongeveer gelijk met de spanning in Nederland (240 volt). Daarom is een spanningsomvormer niet nodig voor het gebruik van elektriciteit in Zuid-Afrika.

Goed voorbereid naar Zuid-Afrika

Bij het inpakken voor uw reis naar Zuid-Afrika, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen. Voor uw apparaten hoeft u zich geen zorgen te maken over de spanningstandaard, waardoor er geen spanningsomvormer nodig is.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, winkelcentra en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Zuid-Afrika, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika boom zonsondergang
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Zuid-Afrika.