Tijdsverschil Zuid-Afrika

World's End uitzicht op de Panoramaroute, Zuid-Afrika

Wat is het tijdsverschil met Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika bevindt zich in de South Africa Standard Time (SAST), wat betekent dat het 2 uur voorloopt op Coordinated Universal Time (UTC+2). Tanzania kent sinds 1944 geen zomer- of wintertijd meer. Dus vergeleken met een Nederlands perspectief, is er een tijdsverschil van +1 uur in de wintertijd. In de zomertijd is er geen tijdsverschil.

Aangezien er weinig verschil zit tussen de Europese en Zuid-Afrikaanse tijdszone, zult u weinig tot geen last hebben van een eventuele jetlag. Hierdoor zal uw slaapritme waarschijnlijk licht of niet verstoord worden door het tijdsverschil.

Rustende leeuw Zuid-Afrika

Handig omgaan met het tijdsverschil

Mocht u toch last krijgen van het tijdsverschil tijdens de Nederlandse wintertijd? Geen zorgen, dit zal snel aan u voorbijgaan. Normaalgesproken heeft uw lichaam per uur tijdsverschil een dag nog om er te wennen aan de nieuwe tijdzone. Door de dag vroeg te beginnen kan de jetlag al goed verminderen.

Daarnaast is het handig om de tijd aan te passen op uw apparaten en/of horloge. Bij de meeste apparaten wordt dat al automatisch gedaan, op basis van uw locatiegegevens. Bij analoge horloges is het handig om de tijd nog even aan te passen naar de nieuwe tijdszone. Zo kunt u zich niet vergissen in de tijd bij geplande activiteiten, zoals vluchten of excursies.

Kortom, van het winterse tijdsverschil van één uur met Zuid-Afrika zal u waarschijnlijk weinig tot geen last van hebben. Mocht u toch even moeten wennen, dan zal dat wellicht van korte duur zijn. Ook is het belangrijk om even uw tijd op uw horloge aan te passen in de plaatselijke tijdszone. Dan bent u op tijd aanwezig voor uw vlucht(en) en plaatselijke excursies.

Onze reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika boom zonsondergang
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Zuid-Afrika.

Ontvang gratis de complete reisgids Zuid-Afrika