De ultieme reisroute door Zuid-Afrika

Mijn rondreis door Zuid-Afrika is zonder twijfel één van de mooiste trips die ik ooit gemaakt heb. En niet zonder reden! Het land heeft veel te bieden op het gebied van wildlife, natuur en cultuur. Ook is het één van de best ontwikkelde landen van het Afrikaanse continent, waardoor het prima te bereizen is met een eigen huurauto.

Panoramaroute

Voordat ik naar Zuid-Afrika ging, keek ik er al enorm naar uit om de Panoramaroute te rijden. Dit was dan ook het eerste onderdeel van mijn trip. Hier heb je uitzichtpunten met indrukwekkende namen als God’s Window, Wonder View en de Blyde River Canyon, de grootste groene canyon ter wereld.

Krugerpark Zuid Afrika Zon

Klaserie Private Game Reserve

De volgende stop was het Klaserie Private Game Reserve, onderdeel van het Greater Krugerpark. Als reiziger kun je in dit soort parken prima zelf op avontuur, maar je kunt ook een ‘game drive’ boeken bij een safaribedrijf. Zo krijg je meer informatie mee van de natuur in het park. Tijdens ons avontuur liepen er hier leeuwen op amper twee meter afstand naast ons en kwam een groep olifanten plots ons zwembad leegdrinken in de middag. Zonder twijfel waren dit de meest bijzondere dagen van onze reis.

Tuinroute

Vervolgens stapten we in het vliegtuig om langs de zuidkust de Tuinroute te rijden. Volgens velen is dit een van de mooiste stukjes van Zuid-Afrika en daarom een absolute must voor mij. De route is een kleine 700 kilometer boordevol hoogtepunten waarbij safari’s, mooie stranden, activiteiten en leuke stops elkaar afwisselen.

Addo Elephant Park Twee Olifanten

Addo Elephant Park

In het bekende Addo Elephant Park heb ik een safari gemaakt. Hier leven meer dan 450 olifanten in het wild. Mijn insider tip: zorg dat je om 10:00 in de ochtend bij de Hapoor Dam bent. Wij waren hier nog geen 20 minuten of er kwam een hele kudde olifanten aanlopen om hier te drinken. Ruim een half uur waren we de enige bij deze dam terwijl de olifanten aan het drinken waren en zichzelf natspoten. Dit was echt het ultieme safarimoment van de hele reis.

Onze reizen naar Zuid-Afrika