Oman, het sultanaat van de nomaden

Een reis door Oman is er één vol cultuur, prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen. Rijd met je eigen 4WD over hoge zandduinen en ruige bergwegen. Zoek verkoeling in één van de vele wadi’s en hike door de bergen. Maar wat bovenal de beste manier is om het land te ervaren en je dus absoluut niet mag overslaan: wildkamperen! Het is bijna overal toegestaan en één groot avontuur…

muscat-bergen-huisjes

Witte hoofdstad

Hoogstwaarschijnlijk begint jouw rondreis in Muscat, de hoofdstad van Oman. Met zijn sierlijke, witte gebouwen is deze stad erg traditioneel gebleven. Bovendien vind je hier één van de grootste moskeeën ter wereld: de Sultan Qaboes-moskee.

Eindeloze zandduinen

Wahiba Sands is het mooiste stukje woestijn van Oman. Ontdek de zandduinen op een avontuurlijke manier met een fat bike, op een quad of tijdens het dune bashen. De kans is groot dat je bedoeïenvrouwen tegenkomt. Zij leven op een traditionele wijze in kampen midden in de woestijn. Een absolute must is overnachten in de woestijn, waarbij je je zal verwonderen over de extreem heldere sterrenhemel!

Oase van rust

Ondanks dat een groot gedeelte van Oman uit woestijn bestaat, vind je er ook groene natuur. Zo zijn er veel schaduwrijke wadi’s, die uitnodigen tot een verfrissende duik. Naast zwemmen kun je hier ook prachtige wandelingen maken langs het smaragdgroene water omgeven door groene palmen. De mooiste zijn Wadi Shab en Wadi Bani Khalid. Deze vind je in het noorden van het land, tussen Sur en Muscat.

oman-jebel-shams-uitzicht

Grand Canyon van Oman

In het noordoosten ligt het Hadjargebergte. Het mooiste deel van dit gebergte heet Jebel Shams, ook wel de Grand Canyon van Oman genoemd. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is de Balcony Walk absoluut de moeite waard. Tijdens deze tocht van in totaal zeven kilometer wandel je door de kliffen en kom je langs traditionele bergdorpen en wadi’s.

Onze reizen naar Oman