Compleet Oman & de Emiraten

Deze reis laat u twee verschillende kanten van het Midden-Oosten zien. In de Emiraten maakt u kennis met de moderne en bruisende zijde van deze regio. Oman is echter een stuk authentieker en kent een enorm gastvrije bevolking.
Vanaf 3.450 p.p.
18 dagen
Oman
Offerte aanvragen
Compleet Oman & de Emiraten
Compleet Oman & de Emiraten
oman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosqueoman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosque
De Grand Canyon van het Midden-Oosten
De top van Jebel Shams is meer dan 3000 meter hoog en het heeft een gigantische kloof die de berg in tweeën splitst. De leukste manier om deze plek te verkennen is door de Balcony Walk te lopen. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van spectaculaire uitzichten, u kijkt maar liefst 1500 meter diep de kloof in!
oman-jebel-shamsoman-jebel-shams
Het hoogste gebouw ter wereld
Dubai is een stad met oneindige mogelijkheden. Op de plek waar voorheen alleen maar zand te vinden was, staat nu het hoogste gebouw ter wereld. Met een totale hoogte van 829 meter torent de Burj Khalifa hoog boven alle andere wolkenkrabbers uit.
De witte hoofdstad
Muscat heeft veel sierlijke, lage, lichtgekleurde gebouwen die de culturele identiteit van de eeuwenoude stad respecteren. De hoofdstad van Oman wordt ingeklemd door mythische bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen.
Kunst in Abu Dhabi
Het zustermuseum van het bekende Louvre in Parijs staat in Abu Dhabi. Na een lange bouwperiode opende dit museum eind 2017 eindelijk haar deuren. Het indrukwekkende complex is een kunstwerk op zich, maar ook de collectie in het museum doet niet onder voor de buitenkant.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten)
inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag vliegt u naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bij aankomst staat onze lokale medewerker u op te wachten en brengt u naar uw accommodatie voor de eerste overnachting.

emiraten-abu-dhabi-moskee
Dag2
Abu Dhabi, Al Ain
ontvangst huurauto

In de ochtend ontvangt u uw huurauto en rijdt u naar Al Ain, de tweede stad uit de Emiraat Abu Dhabi. Deze stad staat beter bekend als de groene stad vanwege de vele oases en dadelplantages. De natuur en de rust op deze plek maken van Al Ain een hele andere plek dan Abu Dhabi. U kunt hier archeologische vondsten bezoeken en de stad zelf staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag3
Al Ain, Ibri, Jebel Shams / Jebel Akhdar

U reist verder naar het authentieke Oman. Onderweg kunt u in Ibri stoppen om te genieten van een heerlijke lunch. Via een avontuurlijke route door de bergen rijdt u, afhankelijk van uw gekozen accommodatie, naar Jebel Shams of Jebel Akhdar.

oman-jebel-shams-uitzicht
Dag4
Jebel Shams / Jebel Akhdar

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in het Hadjargebergte. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie of we kunnen voor u een programma op maat in elkaar steken.

oman-jebel-shams
Dag5
Jebel Shams / Jebel Akhdar, Al Hamra, Bahla, Nizwa

U laat de bergen achter gaat richting de woestijnstad Nizwa. Hierbij komt u langs de door dadelplantages omgeven stad Al Hamra. Hier vindt u tevens de Al Hoota Cave, een immens grottenstelsel wat een bezoek waard is. Vervolgens rijdt u naar Bahla, waar u een bezoek kunt brengen aan het Bahla Fort. Vanaf dit is hoogst gelegen punt in de oase heeft u een prachtig uitzicht. Daarna u verder rijdt richting Nizwa. Tot de 12e eeuw was dit de hoofdstad van Oman vanwege haar centrale ligging. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs.

Dag6
Nizwa

Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman en ligt op zo’n 165 kilometer van Muscat. Het Fort van Nizwa behoort tot een van de oudste van het Sultanaat en dateert uit de 17e eeuw. Het vormt een belangrijke herinnering aan de turbulente periode in de geschiedenis van Oman. Voor een unieke beleving is de vrijdagochtendmarkt een uitstekende bezienswaardigheid. Dan vindt de wekelijkse dierenmarkt plaats waarbij handelaren vanuit verschillende plaatsen hun slag komen slaan of hun dieren te verkopen.

Dag7
Nizwa, Ibra, Wahiba Sands

U rijdt verder naar de woestijn, maar maakt eerst nog een tussenstop bij Ibra. Dit dorpje wat staat bekend om de vrouwenmarkt op woensdagen. Na deze stop is het tijd voor een van de mooiste zandwoestijnen ter wereld, de Wahiba Sands. Afhankelijk van uw overnachtingsplek rijdt u naar het woestijndorpje Al Wasil of Bidya en gaat vervolgens diep de woestijn in voor de overnachting. U dineert rondom het kampvuur, kunt genieten van de grootsheid en stilte van de woestijn en slaapt onder de sterrenhemel.

Dag8
Wahiba Sands, Wadi Bani Khalid, Sur / Ras Al Jinz

Na het avontuur in de woestijn gaat de reis verder naar de kust. Onderweg kunt u eventueel wat verkoeling zoeken bij Wadi Bani Khalid. In deze groene oase loopt u naar boven en zwemt u vervolgens naar beneden. Afhankelijk van uw accommodatie eindigt u in het havenstadje Sur of in Ras Al Jinz.

Dag9
Sur / Ras Al Jinz, Wadi Shab, Bimmah Sinkhole, Muscat

Vandaag legt u een indrukwekkende route af langs de kust. De eerste tussenstop is bij Wadi Shab, een kloof van oranje rotsen met een oase van palmbomen en turquoise poelen. Dit is misschien wel de mooiste wadi van het land waar u doorheen kunt wandelen en zwemmen. Deze tocht kost u zo'n 2,5 uur en is prima op eigen gelegenheid te doen. Wanneer u verder rijdt, kunt u nog stoppen bij de Bimmah Sinkhole, een krater gevormd door een aardbeving waar u een verfrissende duik kunt nemen. Het eindpunt van vandaag is Muscat, de hoofdstad van het sultanaat Oman.

Dag10
Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman en een samensmelting van vooruitgang en eeuwenoude tradities en sinds het begin van de eerste eeuw na Christus een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Vandaag bezoekt u verschillende hoogtepunten als de soek in Muttrah en de Grote Sultan Qaboes Moskee. Dit immense gebedshuis kunt u het beste bezoeken tussen 9:00 en 11:00. Op een steenworp afstand zijn ook het werkpaleis van de sultan en het operagebouw te bezichtigen. Indien u de stad echt goed wilt leren kennen, regelen we voor een privé stadstour voor u. In de avond kunt u gaan eten bij het Kargeen restaurant, waar u de traditionele Omaanse keuken kunt proeven.

oman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosque
Dag11
Muscat, Musandam
inclusief luchthaven transfers

Vanuit Muscat gaat u middels een korte vlucht naar het schiereiland Musandam. Het is geografisch gezien het Alaska van Oman te noemen en grenst niet via land aan Oman, maar aan de Verenigde Arabische Emiraten. Optioneel kunt u vandaag nog de hoogste berg van de regio ontdekken of u bezoekt Wadi Tawi en brengt een bezoek aan het door Portugezen gebouwde fort.

Dag12
Musandam

Vandaag hebt u de hele dag een cruise op een traditionele Dhow. U vaart langs de prachtige fjorden, bergen en witte zandstranden. Onderweg stopt u bij verschillende eilandjes om te snorkelen. Ook stopt u onderweg bij Telegraph Eiland. U hebt overdag een lunch aan boord. Als u geluk hebt ziet u onderweg dolfijnen welke mee zwemmen met de boot!

Dag13
Musandam, Dubai
inclusief transfer

Vanuit het traditionele Oman vertrekt u naar het moderne Dubai. Per transfer wordt u naar deze metropool gebracht die een mix is van de Europese zakelijkheid en de Aziatische gastvrijheid. Hier vindt u meer dan 250 vijfsterren hotels en alle overige facetten –zoals ultra luxe shoppingmalls, altijd zon, topservice en uitstekende restaurants voor een heerlijke vakantie.

Dag14
Dubai

Vandaag kunnen we voor u een stadstour regelen om u kennis te laten maken met Dubai. U start dan de dag met een bezoek aan Bur Dubai, dit is de oude stad en hier ziet u hoe Dubai ooit ontstaan is. Dit is een kleurrijke mix van specerijen en gold-souqs. Vervolgens gaat u richting de Burj Khalifa, de hoogste toren van het Emiraat en bezoekt u de Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld. De laatste stop is de Marina, het leukste voetgangersgebied van Dubai. Onderweg kunt u een fotomoment inlassen om even te poseren voor de Burj Al Arab.

Dag15
Dubai, Abu Dhabi

In de ochtend gaat u per transfer naar Abu Dhabi. Dit Emiraat is een stuk rustiger dan Dubai en biedt meer op het gebied van cultuur. Hier kunnen we eventueel een stadstour voor u regelen waarbij u alle highlights bezoekt. U bezoekt dan onder andere de Sjeikh Zayed Moskee en het Cultural Heritage museum. Daarna gaat u het Formule 1 circuit en wandelt u over de Corniche, de bekende boulevard van Abu Dhabi. Aan het einde van de tour wordt u naar het Louvre gebracht en kunt u hier enkele uren door het museum dwalen.

emiraten-abu-dhabi-moskee
Dag16
Abu Dhabi

Vandaag spendeert u de hele dag in de hoofdstad van de Emiraten. U kunt natuurlijk ontspannen bij uw hotel of op het strand, maar er zijn ook tal van leuke activiteiten te ondernemen. Zo kunt u het Louvre of het Qasr Al Watan presidentiële paleis bezoeken. Ook een lunch in het Emirates Palace of rondstruinen over de corniche (de boulevard) zijn een aangename ondernemingen.

Dag17
Abu Dhabi

Vandaag kunt u een uitstap gaan maken naar het Natuurreservaat van Sir Banvis Island. De Rotana Jetservice maakt het mogelijk om in 20 minuten van Abu Dhabi naar het eiland te vliegen. Het betreft een bewonderingswaardig natuurgebied waar verschillende diersoorten voorkomen. In de avond zou u weer terugkeren naar Abu Dhabi en daarbij ook uw hotel. Een heel andere uitstap is een bezoek aan Ferrari World op het Yas Island. Daarnaast zijn er nog tal van winkelcentra waar u zich als shopliefhebber helemaal op uw plek zal voelen.

Dag18
Abu Dhabi, vlucht naar huis
inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt uw reis tot een einde. Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht.

oman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosque
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.

Details & prijzen
Compleet Oman & de Emiraten
Vanaf 3.450 p.p.
18 dagen
Oman
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen in Oman
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.