Ontdek de hoogtepunten van Zanzibar

Strand van Zanzibar, Tanzania

Ontdek Zanzibar

Zanzibar is een eiland die tot Tanzania behoort, langs de kust in de Indische Oceaan. Het eiland is een bijzondere bestemming vanwege de mooie witte stranden en het heldere blauwe water. Dit maakt de bestemming ideaal voor ontspanning en watersporten. Het eiland heeft hiernaast ook nog een rijke geschiedenis en cultuur, met een mix van Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden. Een leuk feitje over Zanzibar, is dat leadzanger van Queen, Freddie Mercury hier geboren is. U kunt in Stone Town ook verschillende tours en musea bezoeken waarbij Freddie Mercury centraal staat.

Kathedraal in Zanzibar, Tanzania

Bezienswaardigheden van Zanzibar

Stone Town

Stone Town is een stad vol smalle steegjes en straatjes, omringt door gebouwen die gemaakt zijn van koraalsteen.  Deze architectuur is een mengelmoes van Arabische, Perzische, Indiase en Europese stijlen. Een van de belangrijke gebouwen in deze stad is het Oude Fort, gebouwd door de Omanieten om de stad te beschermen. Dit wordt tegenwoordig gebruikt als cultureel centrum.

Ook de House of Wonders is een historisch gebouw uit 1883. Het was ooit een sultanaatspaleis en het eerste gebouw in Oost-Afrika met elektriciteit en een lift. Het laatste belangrijke gebouw in Stone Town is het Anglicaanse kathedraal. Dit kathedraal is gebouwd op de voormalige grootste slavenmarkt in Oost-Afrika en dient nu als een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de slavenmarkt.

Strand met palmbomen in Tanzania

Stranden van Zanzibar

Zanzibar staat bekend om haar mooie stranden. Een van de mooiste stranden op het eiland is Nungwi Beach. Dit strand staat voornamelijk bekend om het witte zand, het kristalheldere water en de mooie zonsondegangen.

Een ander strand is Kendwa Beach, waar maandelijks ‘full moon parties’ worden gehouden. Dit zijn feesten die maandelijks tijdens de volle maan gehouden worden, waar zowel toeristen als de lokale bevolking op af komen. Een ander populair strand op Zanzibar is Paje Beach, dit strand is vooral populair onder de kitesurfers, omdat hier een constante wind en vlak water is.

Colobus in Zanzibar, Tanzania

Natuur en avontuur

Zanzibar heeft naast de historische stad en prachtige stranden ook nog een mooie natuur. Zo ligt Jozani Chwaka Bay National Park in het centrale oosten van Zanzibar. Dit is het enige nationale park op het eiland en staat bekend om mangroven, moerassen en tropische regenwouden, die een thuis bieden aan veel diersoorten.

Een van deze diersoorten is de Zanzibar Rode Colobus. Dit is een bedreigde apensoort die te herkennen is aan zijn rode rug, zwarte staart, wit gezicht en witte baard. Deze aapsoort komt alleen voor op Zanzibar, die u kunt bezoeken in Jozani Chwaka Bay National Park tijdens een begeleide wandeling door het regenwoud.

Mnemba Island bij Zanzibar

Mnemba Island

Mnemba Island wordt omringd door helder, turkoois water en witte zandstranden die uitnodigen tot ontspanning en verkenning. Het eiland is beroemd om zijn wereldklasse duik- en snorkellocaties, waar u kunt zwemmen tussen kleurrijke koraalriffen, tropische vissen, en zelfs dolfijnen en zeeschildpadden. Het omliggende mariene reservaat beschermt een rijke biodiversiteit, waardoor elke duik een uniek avontuur is.

Naast duiken en snorkelen biedt Mnemba Island ook mogelijkheden voor kajakken, stand-up paddleboarding en ontspannende strandwandelingen. Het eiland is een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar zowel avontuur als rust.

Onze rondreizen naar Zanzibar

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.