Parel van de Indische Oceaan

Sri Lanka ella trein groen jungle spoor brug

Parel van de Indische Oceaan

Maak kennis met Azië in het klein tijdens een rondreis door het altijd groene Sri Lanka. In drie weken ontdekt u het volledige land ontdekken. Van hiken door de jungle en wildlife spotten tijdens een safari tot het maken van de mooiste treinreis en het bezoeken van indrukwekkende tempels. De veelzijdigheid is wat een reis door dit land zo leuk maakt.

Sri Lanka nuwara eliya theeplantage

Vijftig tinten groen

Het eiland is verrassend groen en beschikt over diverse natuurlandschappen. Vanuit het vliegtuig ziet u al hoe de palmbomen het eiland overheersen. Ook vindt u hier ontzettend veel theeplantages. Nuwara Eliya staat bekend als dé theeregio van het land en wordt ook wel Klein Engeland genoemd. Een high tea met uitzicht op de theevelden is leuk om hier te doen.

Reis verder naar de kust voor de vele bounty stranden. Ideaal om te relaxen en te zonnen of om te surfen, walvissen te spotten of te duiken.

Rijke cultuur

De Sri Lankaanse bevolking tovert een lach op uw gezicht, vanwege de enorme gastvrijheid. Het land beschikt over een rijk boeddhistisch erfgoed en dat is terug te zien in de vele tempels. De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka, maar de Gouden Tempel van Dambulla vond ik het meest indrukwekkend. Dit tempelcomplex bevindt zich op 160 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Sri Lanka Sigiriya Leeuwenrots Van De Zijkant

Avonturiers opgelet

Raften door het regenwoud, abseilen langs watervallen en ziplinen door de bergen. Sri Lanka heeft het allemaal. Een echte must is het beklimmen van de Pidurangala Rock met zonsopkomst. Vanuit hier heeft u een waanzinnig uitzicht hebt op de beroemde Leeuwenrots. Verder beschikt het land over diverse nationale parken waar u safari’s maakt, kunt hiken en ook per boot wilde dieren kunt spotten.

Combineer met ultieme luxe op de Malediven

Op amper anderhalf uur vliegen vanaf Sri Lanka staat u al op de Malediven. Het is dan ook een perfecte afsluiting van en ideale combinatie met Sri Lanka.

Onze rondreizen naar Sri Lanka