Stad van ontelbaar veel mogelijkheden

In mijn vorige reiscolumn had ik het al over mijn safari-avontuur in Zuid-Afrika. De laatste week van deze reis heb ik in één van de mooiste steden ter wereld gespendeerd: Kaapstad. De hoofdstad van Zuid-Afrika is een prachtige stad en de mogelijkheden zijn eindeloos.

One&Only Cape Town

Ik verbleef in het ‘One&Only Cape Town’, een geweldige accommodatie dichtbij het Victoria & Alfred Waterfront. Dit populaire toeristische gebied aan de haven biedt een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en entertainment. Mocht je nog een toffe plek zoeken om te dineren, dan moet je bij Fyn Restaurant zijn. Probeer hier zeker een tafeltje te bemachtigen!

kaapstad-tafelberg-wolken

Tafelberg van Kaapstad

De iconische Tafelberg van Kaapstad is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Er zijn verschillende manieren om naar de top te komen, waaronder een kabelbaan of een wandeling. Ik koos voor het laatste. Aan het einde van deze avontuurlijke hike wacht je een enorme beloning: een overweldigend uitzicht op de zuidelijke kuststreek van de stad.

Robbeneiland

Ook mocht Robbeneiland natuurlijk niet op mijn lijst ontbreken. Dit eiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat, is nu een werelderfgoed en een belangrijke historische plek. Daarnaast ben ik nog onder andere naar Boulders Beach gegaan. Het was erg bijzonder om de pinguïns van dichtbij te kunnen spotten. Vervolgens heb ik hier nog een heerlijke duik genomen bij het strandje. Mijn tip: ga hier zo vroeg als mogelijk naartoe, want er komen veel toeristen op af.

Luchtfoto van Kaapstad

helikoptervlucht

Om deze bijzondere reis met een knaller af te sluiten, heb ik een helikoptervlucht gemaakt over de omgeving van Kaapstad. Hierbij heb je een bijzonder uitzicht over de stad en de omgeving. Bovendien zie je de Tafelberg en het omringende landschap vanuit een totaal ander perspectief. Dit is een ervaring om nooit te vergeten en een echte must om te doen als je hier bent!

Onze reizen naar Zuid-Afrika