Jaipur

Jaipur, de ‘roze stad’ van India en de hoofdstad van de kleurrijke staat Rajasthan. Deze bruisende stad is doordrenkt van geschiedenis, cultuur en architectonische pracht, en staat bekend om zijn roze gebouwen en levendige straten.

India jaipur amber fort vogels in de lucht
Jaipur in India

Jaipur

Jaipur, de prachtige ‘roze stad’ van India, is een bestemming die zowel de ziel als de zintuigen prikkelt. Gelegen in de staat Rajasthan, is Jaipur doordrenkt van geschiedenis, cultuur en een koninklijke grandeur die bezoekers van over de hele wereld betovert. Deze stad, opgericht in 1727 door Maharaja Sawai Jai Singh II, is een meesterwerk van architectuur en stedelijke planning, gekenmerkt door zijn roze gebouwen die zijn gebouwd om de aankomst van Prins Albert van Groot-Brittannië te vieren. Het historische centrum van Jaipur staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt schatten zoals het iconische Hawa Mahal, het City Palace en het indrukwekkende Amber Fort, dat hoog boven de stad uittorent.

Maar Jaipur is meer dan alleen een openluchtmuseum. Het is een levendige stad vol kleurrijke markten, bruisende straten en een rijk erfgoed dat nog steeds voelbaar is in het dagelijks leven van haar inwoners. Van het winkelen voor traditionele ambachten en textiel tot het genieten van de smaken van de Rajasthani-keuken, Jaipur biedt een onvergetelijke ervaring die al uw zintuigen zal verrukken en u zal betoveren met haar tijdloze schoonheid en gastvrijheid.

Onze reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.