Taj Mahal

De Taj Mahal staat als een tijdloos meesterwerk in het hart van India. Gelegen in Agra, Uttar Pradesh, trekt dit monument jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld aan.

India taj mahal wit gebouw blauw water

Taj Mahal

De Taj Mahal, een van ‘s werelds meest iconische monumenten, vertelt een verhaal van onsterfelijke liefde en architectonische pracht. Gebouwd door keizer Shah Jahan in de 17e eeuw als eerbetoon aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal, belichaamt dit majestueuze marmeren mausoleum de diepte van menselijke passie en toewijding. Het duurde meer dan 20 jaar en de inspanningen van duizenden ambachtslieden om deze verbluffende structuur te voltooien.

De Taj Mahal staat niet alleen bekend om zijn buitengewone schoonheid, maar ook om zijn fascinerende feiten, zoals de optische illusie van de schijnbaar rechtopstaande minaretten en het gebruik van materialen uit verschillende delen van India en Azië. Elk aspect van de Taj Mahal, van zijn symmetrische ontwerp tot zijn veranderende kleuren afhankelijk van het licht, draagt bij aan zijn status als een tijdloos symbool van liefde en grandeur.

Onze reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.