Jodhpur

Jodhpur, de ‘Blauwe Stad’ van India, is een oase van schoonheid en erfgoed in de betoverende staat Rajasthan. Gelegen aan de rand van de Thar-woestijn, wordt Jodhpur gedomineerd door de indrukwekkende contouren van het majestueuze Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent als een bewaker van haar rijke geschiedenis.

India jodhpur fort zonsondergang

Jodhpur

Jodhpur, vaak liefkozend de ‘Blauwe Stad’ genoemd vanwege de overvloed aan blauwgekleurde huizen die de oude stad sieren, is een betoverende bestemming in de weelderige staat Rajasthan, India. Het is een plek doordrenkt met geschiedenis, erfgoed en koninklijke grandeur. Het iconische silhouet van het imposante Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent, domineert de skyline en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving. De smalle straatjes van de oude stad zijn gevuld met kleurrijke markten, ambachtelijke winkels en traditionele haveli’s, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

Naast het fort herbergt Jodhpur ook andere prachtige bezienswaardigheden, zoals het betoverende Umaid Bhawan Palace en de serene Jaswant Thada. De stad is doordrenkt van de levendige cultuur van Rajasthan, met zijn kleurrijke festivals, traditionele muziek en dans, en heerlijke keuken die de smaakpapillen prikkelt. Jodhpur is niet alleen een bestemming voor geschiedenisliefhebbers en avonturiers, maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een betoverende ervaring doordrenkt van de unieke charme van Rajasthan.

Onze reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.