Rondreizen om te hiken

Hiken In De Natuur

Wat zijn de beste bestemmingen om te hiken?

Onze wereld biedt een overvloed aan prachtige landschappen die perfect zijn voor avontuurlijke hikes. In de uitgestrekte bergen en bossen kunt u urenlang wandelen, genietend van de rust en de frisse lucht. Tijdens een hike ontdekt u panoramische uitzichten en ongerepte natuur. Een ontdekkingsreis te voet belooft een mooie ervaring te zijn, vol uitdaging en voldoening. Op deze pagina vindt u de mooiste bestemmingen voor een onvergetelijke hike.

patagonie-torres-del-paine-national-park-water-brug-besneeuwde-bergen

Patagonië

Patagonië is een geliefde bestemming voor avontuurlijke wandelaars. In het zuiden van Zuid-Amerika vindt u indrukwekkende berglandschappen. Patagonië biedt een overvloed aan wandelroutes door de ruige natuurgebieden. Een van de meest populaire gebieden is Torres del Paine, dat zeker de moeite waard is. Hier wandelt u over uitdagende paden, langs kristalheldere meren, en bewondert u de iconische granieten torens. Hiken in Patagonië belooft een onvergetelijke ervaring in de ongerepte natuur.

Noorwegen

Als het gaat om spectaculaire wandelbestemmingen, staat Noorwegen hoog op de lijst. Met de berggebieden en lange fjorden is er genoeg te ontdekken tijdens uw hike door het Scandinavische land. De mooiste natuur vindt u in gebieden zoals Jotunheimen, Rondane en de Lofoten. Noorwegen biedt veel uitdagende wandelroutes, waar u kunt genieten van kristalheldere meren, indrukwekkende kliffen en uitzichten.

schotland-meer-header

Schotland

Schotland is ook een uitstekende bestemming voor mooie wandelpaden. Met zijn ruige landschappen en historische paden is er veel te ontdekken tijdens uw hike door het land. De meest ongerepte natuur vindt u in gebieden zoals de Highlands, Isle of Skye en Loch Lomond. Schotland heeft een mooie variatie aan wandelroutes, waar u kunt genieten van mistige bergen, diepe valleien en stille meren. Wandelliefhebbers zitten in Schotland in ieder geval goed.

Indonesië

Indonesië is ook een aanrader voor avontuurlijke wandelaars. De eilandengroep biedt een diversiteit aan landschappen en natuurlijke schoonheid. Van de regenwouden van Sumatra tot de actieve vulkanen op Java en Bali, Indonesië biedt een overvloed aan wandelroutes door ongerepte natuurgebieden. Een van de meest indrukwekkende gebieden is de Komodo-archipel, bekend om zijn iconische Komodovaranen en adembenemende kustlandschappen.

Peru Lama Machu Picchu

Peru

Peru is vaak een favoriete bestemming voor avontuurlijke wandelaars. Dit land in Zuid-Amerika biedt een rijke variatie aan landschappen en culturele schatten. Van de Andesgebergte tot de Amazone-regenwouden, Peru biedt een overvloed aan wandelroutes door ongerepte natuurlijke gebieden. Een van de meest iconische trektochten is de Inca Trail naar Machu Picchu, een UNESCO-werelderfgoedlocatie diep verscholen in de bergen. Hier wandelt u door oude Inca-ruïnes, langs steile berghellingen en over traditionele stenen paden.

Tafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is ook een geliefde bestemming. Het land in het zuiden van Afrika kent waanzinnige landschappen. Van de uitgestrekte savannes van het Kruger National Park tot de adembenemende kustlijnen langs de Tuinroute, Zuid-Afrika heeft een overvloed aan wandelroutes door ongerepte natuurgebieden. Een van de meest populaire trektochten is de wandeling naar de top van de Tafelberg in Kaapstad, waar u wordt beloond met panoramische uitzichten over de stad en de oceaan.

Namibië

Namibië is een bijzondere bestemming voor avontuurlijke wandelaars. Dit land in zuidelijk Afrika staat bekend om zijn uitgestrekte woestijnlandschappen, spectaculaire rotsformaties en ongerepte natuur. Tijdens het hiken in Namibië kunt u de majestueuze duinen van de Namib-woestijn verkennen, zoals die bij Sossusvlei en Deadvlei, waar rode zandduinen contrasteren met helderblauwe luchten. Daarnaast biedt Namibië ook wandelmogelijkheden in afgelegen berggebieden zoals het Brandberg-gebergte en de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld.

oman-jebel-shams-uitzicht

Oman

Oman is een fascinerende bestemming voor wandelaars. Dit land op het Arabisch Schiereiland biedt een verrassende variatie aan landschappen, van ruige bergen tot uitgestrekte woestijnen en idyllische kustlijnen. Tijdens het hiken in Oman kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de Wadi’s (droge rivierbeddingen) die zich door de bergen slingeren, zoals Wadi Shab en Wadi Bani Khalid. Ontdek ook de uitdagende routes in de bergen van Jebel Akhdar en Jebel Shams, waar indrukwekkende kliffen en diepe ravijnen uw pad markeren

IJsland

Als laatst hebben we IJsland op de lijst staan, maar dat is zeker niet de minste. Gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan, biedt dit land een uniek landschap van vulkanen, gletsjers, watervallen en geothermische gebieden. Tijdens het hiken in IJsland kunt u wandelen over uitgestrekte lavavelden, langs schilderachtige fjorden en door kleurrijke rhyolietbergen. Bekende trektochten zoals de Laugavegur Trail en de Fimmvörðuháls Trail nemen u mee door adembenemende natuurlijke schoonheid, zoals de spectaculaire Þórsmörk-vallei en de warmwaterbronnen van Landmannalaugar.