Vaccinaties Botswana

Okavango Delta in Botswana

Heb ik vaccinaties nodig voor Botswana?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Botswana verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Botswana geen verplichtingen voor bezoekers uit de meeste landen. Echter, het wordt sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties, zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) en Hepatitus A op schema zijn.

Apen in Chobe National Park, Botswana

Malaria

In het noorden van Botswana komt malaria voor, dus u heeft kans om hiermee in aanraking te komen. Hierbij gaat het met name om de Okavango Delta en Chobe National Park. Als u naar dit gebied reist, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen.

Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Botswana veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.