Bezienswaardigheden in Botswana

Zebra in Moremi, Botswana

Wat moet u gezien hebben in Botswana?

Botswana is een land vol adembenemende bezienswaardigheden. Bent u benieuwd wat er allemaal te zien valt? Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden voor uw rondreis door Botswana!

Okavango Rivier in Botswana

Okavangodelta

De Okavangodelta in Botswana is een van de grootste binnenlandse delta’s ter wereld. De Okavangorivier overstroomt elk jaar, waardoor het land eromheen erg vruchtbaar is. Daarom is het gebied een paradijs voor wilde dieren, waar u ook veel verschillende dieren zult tegenkomen. Denk hierbij aan olifanten, nijlpaarden, leeuwen en een overvloed aan vogelsoorten. De delta is ook beroemd om zijn safaritochten, waarbij bezoekers per ‘mokoro’ (traditionele kano) het wild kunnen spotten. Dit kan bijvoorbeeld goed in de Moremi Game Reserve.

Olifanten in Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park

In het noorden van Botswana ligt Chobe National Park, dat bekend staat om de grootste populatie aan olifanten ter wereld. Het park strekt zich uit over een gebied van ongeveer 11.700 vierkante kilometer en biedt verschillende landschappen, van moerassen en wetlands tot savannes en bossen. De Chobe-rivier is ook een trekpleister voor dieren, waaronder nijlpaarden, krokodillen en veel verschillende vogelsoorten. Bezoekers kunnen genieten van safaritochten per jeep, boottochten op de rivier en luxe lodges met adembenemende uitzichten.

Gaborono in Botswana

Gaborone

In de hoofdstad van Botswana is er ook wat te beleven. Zo kunt u een bezoek brengen aan het National Museum and Art Gallery, waar u kennis maakt met de geschiedenis van het land. Daarnaast kunt u zich goed vermaken in het Gaborone City Centre, waar veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Of verken de lokale markten zoals de Thapong Visual Arts Centre, waar u unieke souvenirs voor thuis kunt vinden. Wilt u toch liever de natuur in? Dan kunt u naar het Gaborone Dam Nature Reserve, waar u kunt wandelen, vogels kunt spotten en picknicken aan het water

Botswana meerdere zebra's

Mokolodi

Vlakbij de hoofdstad van Botswana ligt Mokolodi Nature Reserve, een geliefde plek voor natuurliefhebbers. Het reserve strekt zich uit over 30 vierkante kilometer en biedt een gevarieerd landschap van savannes, bossen en wetlands. Bezoekers kunnen genieten van safari’s en wandeltochten om veel verschillende dieren in het wild te spotten, waaronder giraffen, zebra’s, neushoorns en verschillende vogelsoorten.

Quad rijden in Makgadikgadi in Botswana

Makgadikgadi

In het noordoosten van Botswana ligt Makgadikgadi, een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Deze uitgestrekte zoutpannen worden gevormd door prehistorische meren die miljoenen jaren geleden zijn opgedroogd. Tijdens het regenseizoen verandert een deel van de vlakte in een tijdelijke oase, waar migrerende dieren samenkomen. De Makgadikgadi-pannen kent een unieke biodiversiteit, waaronder de bedreigde meerkatten en de zeldzame aardwolf.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.