Elektriciteit in Costa Rica

header-costa-rica-waterval-in-de-jungle-fortuna

Heeft u een reisstekker nodig in Costa Rica?

In Costa Rica komen de stopcontacten type A en B voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Costa Rica. Een type A-stekker past ook in stopcontacten voor type B. Het is dus aan te raden om een reisstekker van type C naar type A mee te nemen. Deze wordt regelmatig aangeduid als een reisstekker voor de Verenigde Staten, aangezien zij ook type A gebruiken.

De standaard elektriciteitsspanning 120 volt, en het frequentiesysteem is 60 hertz. De nominale spanning in Costa Rica is lager dan in Nederland (230 volt). Voor veel apparaten zal dit geen probleem zijn, zoals een laptop, mobiel, camera en tablet. Hiervoor is een spanningsomvormer niet nodig. Echter, het is handig om voor opladers van andere apparaten te controleren of er eventueel een spanningsomvormer nodig is.

Overzicht stopcontacten Costa Rica

Goed voorbereid naar Costa Rica

Costa Rica heeft in sommige regio’s nog steeds gebieden met beperkte toegang tot elektriciteit, vooral in afgelegen delen van het binnenland. In populaire toeristische bestemmingen en stedelijke gebieden is de elektrische voorziening echter betrouwbaar.

Als je gevoelige elektronische apparatuur meeneemt, zoals camera’s, laptops of mobiele telefoons, is het raadzaam om te controleren of jouw apparaten geschikt zijn voor het lokale voltage of om een geschikte transformator mee te nemen om schade te voorkomen.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.