Feestdagen in Costa Rica

Wanneer zijn de Costa Ricaanse feestdagen?

Costa Rica viert een rijk scala aan feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een essentieel onderdeel van de Costa Ricaanse cultuur en bieden bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren.

mrt/apr  |  Semana Santa (Heilige Week)

De week voor Pasen is een belangrijke religieuze periode met processies, ceremonies en culturele evenementen. Veel Costa Ricanen nemen vrijaf om deze week met familie door te brengen.

1 mei  |  Día de los Trabajadores (Dag van de Arbeid)

Feestelijke parades en evenementen ter ere van de arbeiders en hun bijdragen aan de samenleving op de Dag van de Arbeid.

25 jul  |  Anexión del Partido de Nicoya (Inlijving van Guanacaste)

Op 25 juli herdenkt Costa Rica de inlijving van de provincie Guanacaste in 1824. Traditionele dansen, muziek en lokale festiviteiten vinden plaats in deze regio.

San Jose in de nacht in Costa Rica

2 aug  |  Día de la Virgen de los Ángeles (Dag van de Maagd van de Engelen)

Gevierd op 2 augustus, is dit een belangrijke religieuze feestdag ter ere van de beschermheilige van Costa Rica. Pelgrims uit het hele land komen samen in de basiliek van Cartago om de Maagd Maria te eren.

15 sep  |  Día de la Independencia (Onafhankelijkheidsdag)

Gevierd op 15 september ter herdenking van de onafhankelijkheid van Costa Rica en andere Midden-Amerikaanse landen van Spaanse overheersing in 1821. Parades, optochten en festiviteiten vinden plaats in het hele land.

12 okt  |  Día de la Cultura (Cultuurdag)

Op 12 oktober wordt de diversiteit van de Costa Ricaanse cultuur gevierd. Dit is ook de dag waarop Columbus’ aankomst in Amerika wordt herdacht.

dec  |  Navidad (Kerstmis)

Net als in veel andere landen wordt Kerstmis uitgebreid gevierd in Costa Rica. Families komen samen voor feestelijke maaltijden en cadeau-uitwisselingen, en veel steden en dorpen organiseren kerstmarkten en parades.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.