Taal in Costa Rica

Zipline Costa Rica Man Jungle

Wat voor taal spreken ze in Costa Rica?

De officiële taal van Costa Rica is Spaans. Het land heeft enkele unieke lokale uitdrukkingen en woorden die specifiek zijn voor het land, zoals “pura vida,” wat letterlijk “puur leven” betekent en vaak wordt gebruikt om een positieve en ontspannen levensstijl uit te drukken.

Engels wordt ook redelijk goed begrepen, vooral in toeristische gebieden en bij mensen die in de dienstensector werken. Echter, het beheersen van enkele basisuitdrukkingen in het Spaans kan nuttig zijn en gewaardeerd worden door de lokale bevolking.

Het tonen van inspanningen om de lokale taal te spreken wordt vaak op prijs gesteld en kan de interactie met de lokale bevolking verrijken. Zo wordt het gebruik van een paar simpele Spaanse woorden al erg gewaardeerd.

Danseres in Costa Rica

Belangrijke Spaanse woorden

Costa Ricanen vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Spaans. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw rondreis door Costa Rica.

  • Hallo = Hola
  • Ja/Nee = Sí/No
  • Alstublieft = Por favor
  • Dank u wel = Graciás
  • Vaarwel = Adiós
  • Geniet = Pura Vida

Wilt u nog meer Spaanse woorden leren? Probeer dan de Spaanse cursus op Duolingo.

Is Spaans nog iets te lastig voor u? Geen zorgen, dan kunt u altijd nog een poging wagen in het Engels. Sommige Costa Ricanen spreken namelijk prima Engels.

Uitzonderingen

Sommige punten maakt het Costa Ricaanse Spaans uniek. In veel delen van Costa Rica wordt de informele tweede persoon enkelvoud “vos” gebruikt in plaats van het gangbare “tú” dat in veel andere Spaanssprekende landen wordt gebruikt. Hierdoor kan de informele aanspreekvorm variëren van wat Spaanssprekenden in andere regio’s gewend zijn.

De Costa Ricaanse uitspraak van het Spaans wordt als duidelijk en nauwkeurig beschouwd, wat het voor Spaanse leerlingen vaak gemakkelijker maakt om de taal te begrijpen. De letters “s” en “r” worden meestal duidelijk uitgesproken.

Costa Ricanen gebruiken vaak verkleinwoorden om een gevoel van genegenheid of informaliteit uit te drukken. Bijvoorbeeld, “cafecito” in plaats van “café” voor een kopje koffie.

Veelgestelde vragen
Welke taal spreken ze in Costa Rica

In Costa Rica spreken ze Spaans.

Hoe zeg ik 'hallo' in Costa Rica?

Hallo betekent ‘Hola’ in het Spaans.

Beluister de Spotify-playlist

Beluister de grootste hits en traditionele muziek in onze Spotify-playlist van Latijns-Amerika. Duik in de cultuur en kom alvast in de sfeer voor uw reis.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.

Ontvang gratis de complete reisgids Costa Rica