Vaccinaties Costa Rica

Heb ik vaccinaties nodig voor Costa Rica?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van Costa Rica verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist Costa Rica geen verplichtingen voor bezoekers uit de meeste landen. Echter, het wordt sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties, zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook aanbevolen.

Straatbeeld Costa Rica

Malaria

Hoewel malaria in sommige delen voorkomt, wordt antimalariamedicatie vaak aanbevolen afhankelijk van de specifieke locaties die je zult verkennen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een reisgeneeskundig adviseur of je huisarts voor specifieke aanbevelingen op basis van jouw gezondheid en reisomstandigheden. Het bijhouden van je medische geschiedenis en vaccinatiestatus kan ook nuttig zijn tijdens het reizen.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar Costa Rica veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.