Cultuur van de Emiraten

De cultuur van de Emiraten

De cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten is een mix van oud en nieuw, met tradities die samenkomen met moderne invloeden. Gelegen tussen het Midden-Oosten en Azië, omarmt de Emiratische cultuur diversiteit en verschillende tradities. Van oude ambachten en festivals tot moderne architectuur en technologie, de Emiratische cultuur staat bekend om haar gastvrijheid, respect voor tradities en streven naar vooruitgang.

Emirati met kameel in woestijn in de Emiraten

Wat zijn de normen en waarden van Emirati?

Emirati staat bekend om hun gastvrijheid en warme ontvangst van anderen. Ze ontvangen bezoekers vaak met open armen en bieden overvloedige gastvrijheid aan, waarbij het delen van maaltijden en tijd met familie en vrienden centraal staat.

Familie speelt een centrale rol in het leven van Emirati, en ze koesteren sterke familiebanden. Ze hechten ook veel waarde aan sociale connecties en waarderen het onderhouden van relaties met anderen.

Emirati hechten veel waarde aan beleefdheid en respectvol gedrag. Ze verwachten dat mensen zich beleefd en respectvol gedragen, met een nadruk op goede manieren en het vermijden van gedrag dat als ongepast wordt beschouwd.

Wat zijn de tradities in de Emiraten?

Tradities in Abu Dhabi en Dubai omvatten een breed scala aan aspecten die diep geworteld zijn in de cultuur en geschiedenis van het land. Enkele belangrijke tradities zijn hieronder benoemd.

Kleding

Mannen dragen doorgaans een lange witte gewaad, bekend als een “kandura” of “dishdasha”, gecombineerd met een witte hoofddoek genaamd een “ghutra” en een zwarte koord genaamd “agal”. Vrouwen dragen traditioneel een lange, losse jurk genaamd een “abaya”, vaak versierd met prachtige borduursels, over hun reguliere kleding. Ze dragen ook een hoofddoek, bekend als een “sheila”, die vaak in verschillende kleuren en patronen komt.

Vieringen

In de Emiraten worden traditionele vieringen zoals Eid al-Fitr en Eid al-Adha groots gevierd, met gebeden, festiviteiten en het delen van maaltijden. Ook nationale feestdagen, zoals de Nationale Dag op 2 december, worden uitbundig gevierd met vuurwerk, parades en culturele evenementen. Traditionele dansen en muziek spelen een belangrijke rol bij het eren en vieren van het lokale erfgoed tijdens deze festiviteiten.

emiraten-abu-dhabi-moskee

Godsdiensten

In de Emiraten is de islam de officiële religie en speelt een dominante rol in het religieuze landschap. De meerderheid van de bevolking praktiseert de islam, voornamelijk de soennitische stroming. Moskeeën zijn prominente kenmerken van steden en dorpen, waar het oproepen tot gebed vijf keer per dag plaatsvindt.

De regering van de VAE staat ondanks de nadruk op de islam religieuze diversiteit toe en moedigt religieuze tolerantie aan. Kleine gemeenschappen van andere religieuze groeperingen, zoals christenen, hindoes, sikhs en anderen, genieten de vrijheid om hun geloof te belijden en hun religieuze praktijken uit te voeren binnen de grenzen van de wet.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.