Feestdagen in de Emiraten

Burj al Arab met vuurwerk

Wanneer zijn de feestdagen in de Emiraten?

De Emiraten viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van de Emiraten. Het biedt bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren. Veel feestdagen variëren van data, vanwege het gebruik van de Islamitische kalender.

30 nov  |  Herdenkingsdag

In de Emiraten wordt de Herdenkingsdag elk jaar gevierd ter ere van de moed en opoffering van de Emirati-militairen die hun leven hebben gegeven in dienst van hun land. Op deze dag worden ceremonies gehouden, vlaggen halfstok gehesen en worden mensen aangemoedigd om respect te tonen aan de gevallen helden.

2 dec  |  Nationale dag

De nationale dag van de Emiraten, op 2 december, is een viering van trots en eenheid ter herdenking van de oprichting van de federatie in 1971. Het wordt gevierd met kleurrijke festiviteiten, indrukwekkende vuurwerkshows en culturele evenementen die de diversiteit en rijkdom van de Emiraten benadrukken.

variërend  |  Ramadan

Tijdens de Ramadan in de Emiraten vasten moslims gedurende de hele maand, van zonsopgang tot zonsondergang. Veel mensen komen ‘s avonds bijeen voor iftar-maaltijden om het vasten te breken en te bidden. Gedurende deze heilige maand worden ook liefdadigheidsactiviteiten en sociale bijeenkomsten georganiseerd om solidariteit en gemeenschapsgeest te bevorderen.

variërend  |  Eid-al-Fitr (Suikerfeest)

Tijdens Eid al-Fitr in de Emiraten vieren mensen het einde van de Ramadan door speciale gebeden bij te wonen. Families komen samen voor feestelijke maaltijden en delen cadeaus en lekkernijen met elkaar. De straten zijn versierd en er heerst een sfeer van vreugde en verbondenheid terwijl mensen elkaar begroeten en goede wensen uitwisselen.

Burj Khalifa verlicht in de nacht

variërend  |  Dag van Arafa

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt de Dag van Arafa, ook bekend als de negende dag van de islamitische maand Dhu al-Hijjah, gevierd als een belangrijke dag voor pelgrims die de Hajj uitvoeren. Deze dag wordt gekenmerkt door intensieve gebeden, reflectie en spiritualiteit, waarbij moslims samenkomen om vergeving te zoeken en Gods genade te ontvangen.

variërend  |  Eid al-Adha (Offerfeest)

Tijdens Eid al-Adha in de Emiraten offeren moslims dieren als teken van gehoorzaamheid aan God. Families komen samen voor gebeden, maaltijden en cadeau-uitwisseling, wat verbondenheid binnen de gemeenschap versterkt.

variërend  |  Al-Hijra (Islamitisch Nieuwjaar)

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt de Al-Hijra gevierd, ook wel bekend als het islamitische nieuwjaar. Het is een tijd waarin mensen samenkomen om hun geloof te versterken en goede voornemens te maken voor het komende jaar.

variërend  |  Mawlid an-Nabi

Tijdens Mawlid an-Nabi in de Emiraten vieren moslims de geboorte van de profeet Mohammed. Mensen komen samen in moskeeën en huizen voor gebeden, recitaties van de Koran en het delen van verhalen over het leven van de profeet.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.