Weer in de Emiraten

Wat voor klimaat hebben ze in de Emiraten?

In de Verenigde Arabische Emiraten heerst over het algemeen een woestijnklimaat. Dit betekent dat het weer er over het algemeen erg heet en droog is, met weinig neerslag gedurende het hele jaar. De zomermaanden, die van mei tot en met september duren, zijn bijzonder heet, met temperaturen die regelmatig boven de 40°C uitkomen en soms zelfs hoger kunnen zijn. De luchtvochtigheid is meestal laag, wat het weer draaglijker kan maken, maar het kan ook erg droog aanvoelen.

In de winter, van november tot en met maart, zijn de temperaturen over het algemeen milder, met warme dagen en koelere nachten. Dit is ook het seizoen waarin de meeste neerslag valt, hoewel de totale hoeveelheid neerslag over het jaar genomen nog steeds laag is.

Klimaattabel Abu Dhabi, Emiraten

Weer in Abu Dhabi

In Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, heerst een typisch woestijnklimaat met over het algemeen hete en droge omstandigheden. De zomermaanden, van mei tot september, worden gekenmerkt door extreme hitte, met temperaturen die regelmatig boven de 40°C uitkomen en soms zelfs hoger kunnen zijn. De winters, van november tot maart, zijn milder, met warme dagen en koelere nachten. Neerslag is zeldzaam, vooral tijdens de zomermaanden, en de luchtvochtigheid blijft over het algemeen laag. Tijdens de lente en herfst kunnen sterke winden voorkomen, wat soms kan leiden tot zand- en stofstormen.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.