Elektriciteit in IJsland

Elektriciteit in IJsland

Heb ik een reisstekker nodig in IJsland?

In IJsland komt het stopcontact type F voor. Dit komt overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C en F de standaard is. Daarom heeft u geen reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in IJsland. Een type C en E-stekker past ook in stopcontacten voor type F.

De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz in IJsland. De nominale spanning in IJsland is gelijk met die van Nederland (230 volt). Daarom heeft u geen spanningsomvormer nodig.

Overzicht stopcontacten IJsland

Goed voorbereid naar IJsland

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in IJsland, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Veelgestelde vragen
Welke stekker gebruiken ze in IJsland?

In IJsland komt het stopcontact type F voor. Dit komt overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C en F de standaard is.

Heb ik een reisstekker nodig in IJsland?

Nederlandse en Belgische reizigers hebben geen reisstekker nodig in IJsland.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in IJsland?

U heeft geen spanningsomvormer nodig. De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz in IJsland. De nominale spanning in IJsland is gelijk met die van Nederland (230 volt).

Onze reizen naar IJsland

ijsland-header-waterval-sneeuw
Sharon Decker
Bel, mail of app met Sharon

De expert voor reizen in IJsland.