Weer in IJsland

Basaltzuilen in IJsland

Wat voor klimaat heeft IJsland?

IJsland heeft over het algemeen een zeeklimaat en in het binnenland een toendraklimaat. Het klimaat vaak koud en winderig. De winters zijn lang en streng met veel sneeuw en ijs. De zomers zijn kort en koel, maar de temperaturen zijn aangenaam. Het hele jaar door waait er een stevige wind over het eiland. Regen komt regelmatig voor, maar zelden in grote hoeveelheden.

Klimaattabel Reykjavik, IJsland

Weer in Reykjavik

Het weer in Reykjavik is vaak wisselvallig. De winters zijn koud met temperaturen rond het vriespunt en er valt regelmatig sneeuw. In de zomer zijn de temperaturen mild, meestal tussen 10 en 15 graden Celsius. Het kan regen vallen, vooral in de herfst en winter. Ook waait er vaak een stevige wind. Daarnaast zijn de zomerdagen lang door de middernachtzon en de winters donker door de korte dagen.

Klimaattabel Akureyri, IJsland

Weer in Akureyri

In het noorden van IJsland ligt Akureyri, waar het weer vaak koel is. De zomers zijn mild met temperaturen rond de 10 tot 15 graden Celsius, terwijl de winters koud zijn, met temperaturen die regelmatig onder het vriespunt dalen. Sneeuwval is gebruikelijk in de wintermaanden. Akureyri heeft ook regelmatig regen en wind, hoewel de stad wat beschut ligt in een fjord, wat het weer iets milder kan maken vergeleken met andere delen van IJsland.

Veelgestelde vragen
Welke maand is het warmst in IJsland?

Over het algemeen is juli de warmste maand in IJsland.

Wanneer kan ik het noorderlicht zien in IJsland?

Over het algemeen heeft u 280 dagen de kans om het noorderlicht te spotten in IJsland. U heeft de grootste kans van oktober tot maart.

Onze reizen naar IJsland

ijsland-header-waterval-sneeuw
Sharon Decker
Bel, mail of app met Sharon

De expert voor reizen in IJsland.