Elektriciteit in India

Taj Mahal Tower Hotel in de nacht, Mumbai, India

Heb ik een reisstekker nodig in India?

In India komen de stopcontacten voor type C, D en M voor. Niet alle stopcontacten in India komt overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in India. Type D komt het meest voor in India, maar type M wordt ook regelmatig gebruikt. Daarom is het handig om een wereldstekker mee te nemen, zodat u voor elke type stopcontact gebruik kan maken.

De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz in India. De nominale spanning in India is gelijk met Nederland (230 volt). Daarom heeft u geen spanningsomvormer nodig voor uw reis naar India.

Overzicht stopcontacten in India

Goed voorbereid naar India

Bij het inpakken voor uw reis naar India, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in India, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.