Feestdagen in India

Holi festival in India

Wanneer zijn de Indiase feestdagen?

India viert vele feestdagen die variëren van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur. Ze bieden bezoekers een kans om de levendige tradities van het land te ervaren. Sommige feestdagen hebben datums die worden bepaald op basis van de hindoekalender, waardoor er geen vaste dag aan gekoppeld kan worden.

26 jan  |  Republic Day

Republic Day in India, gevierd op 26 januari, herdenkt de dag waarop de grondwet van India van kracht werd in 1950. Hiermee werd het land een democratische republiek. Het is een nationale feestdag vol kleurrijke parades, militaire vertoningen en culturele festiviteiten die de diversiteit en eenheid van het land vieren.

mrt  |  Holi

Holi, één van de meest levendige festivals in India, viert de komst van de lente en symboliseert de triomf van het goede over het kwade. Tijdens Holi besprenkelen mensen elkaar met gekleurde poeders en water. Hierdoor veranderen straten en pleinen in een vrolijke zee van kleuren.

15 aug  |  Onafhankelijkheidsdag

Op 15 augustus viert India haar onafhankelijkheidsdag. Hierop herdenkt het de dag waarop het in 1947 onafhankelijkheid verwierf van de Britse overheersing. Deze nationale feestdag omvat vlagceremonies, parades en culturele evenementen die de patriottische geest en de strijd voor vrijheid eren.

Holi festival in India

sept-okt  | Dashera

Dashera, één van de belangrijkste hindoeïstische festivals in India, viert de overwinning van goed over kwaad. Tijdens dit festival houden mensen kleurrijke optochten en voeren ze culturele voorstellingen op. Daarnaast verbranden ze gigantische demonische figuren genaamd “Ravana”.

2 okt  |  Gandhi Jayanti

Jaarlijks vieren Indiërs op 2 oktober Gandhi Jayanti, een nationale feestdag ter ere van de geboortedag van Mahatma Gandhi, één van India’s meest invloedrijke leiders in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britse overheersing. Op deze dag organiseren mensen verschillende ceremonies en herdenkingen om zijn nalatenschap van geweldloos verzet en sociale rechtvaardigheid te eren.

okt-nov  |  Diwali

Diwali, ook bekend als het Festival van het Licht, wordt één van de belangrijkste feestdagen in India en over de hele wereld gevierd door hindoes, sikhs en jains. Tijdens dit kleurrijke festival verlichten mensen hun huizen met diya’s (kleine olielampen) en vuurwerk om de triomf van het licht over de duisternis te vieren.

variërend  | Nawratam Puja

Tijdens Nawratam Puja vieren mensen in India de godin Durga door speciale gebeden uit te voeren en kleurrijke festivals te houden ter ere van haar verschillende manifestaties.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.