Fooien in India

Klant geeft fooi in India

Hoe gebruikelijk is fooi in India?

Fooi geven in India is wel gebruikelijk en maakt deel uit van de sociale normen en gebruiken in het land. Het geven van fooi wordt beschouwd als een teken van waardering voor goede service en wordt vaak verwacht. Dit is vooral het geval in de dienstverlenende sector zoals restaurants, hotels, en transportdiensten.

In restaurants is het gebruikelijk om ongeveer 10% van de totale rekening als fooi achter te laten. Echter kan dit variëren afhankelijk van de kwaliteit van de service en het individuele oordeel van de klant. Sommige luxe restaurants voegen automatisch een servicecharge toe aan de rekening, in welk geval het geven van een extra fooi optioneel is.

Taxichauffeur in India

Overige diensten

Portiers in hotels, bellboys, kamermeisjes en andere dienstverleners waarderen een kleine fooi als dank voor hun diensten. De mate van hulp en het comfort dat ze bieden, kan variëren. In de transportsector, zoals taxi’s en riksja’s, verwachten bestuurders ook fooi, vooral als ze behulpzaam zijn geweest met bagage of als de rit bijzonder comfortabel was.

Hoewel fooi geven gebruikelijk is, is het niet verplicht in India. Klanten hebben de vrijheid om te beslissen of ze fooi willen geven en in welke mate, afhankelijk van hun tevredenheid over de geleverde service. Over het algemeen wordt het echter gewaardeerd en beschouwd als een gebaar van vriendelijkheid en erkenning voor het harde werk van dienstverleners.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.