Munteenheid in India

Biljet Indiase roepie met Ghandi

Waarmee betalen ze in India?

De officiële munteenheid van India is de Indiase roepie, afgekort als INR. Momenteel zijn er munten van 1, 2, 5 en 10 roepies, evenals bankbiljetten van 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 2000 roepies in omloop. De Indiase roepie wordt gebruikt voor dagelijkse transacties in heel India, variërend van kleine aankopen tot grote zakelijke transacties.

Op dit moment krijgt u 90 Indiase roepie voor één euro. De wisselkoers van de Indiase roepie kan snel veranderen ten opzichte van andere valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar, euro en pond sterling. Bekijk hier de actuele wisselkoers van de Indiase roepie.

Biljet Indiase roepie

Betaalmogelijkheden in India

In India zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar, variërend van contant geld tot geavanceerde digitale betalingssystemen. Contant geld blijft een wijdverbreide betaalmethode, vooral voor kleine aankopen en transacties op lokale markten en bij straatverkopers. De acceptatie van debitcards en creditcards groeit gestaag, vooral in stedelijke gebieden en bij grotere winkelketens, restaurants, hotels en online winkels.

Veel banken en geldautomaten (ATM’s) in India bieden ook de mogelijkheid om geld op te nemen met internationale debet- en creditcards, waardoor bezoekers toegang hebben tot contant geld in lokale valuta. Het is echter raadzaam om op de hoogte te zijn van eventuele extra kosten of tarieven die kunnen worden toegepast bij het gebruik van buitenlandse kaarten.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.