Taal in India

Holi festival in India

Wat voor taal spreken ze in India?

India is een smeltkroes van culturen, tradities en talen, en de diversiteit ervan weerspiegelt zich in de taallandschap van het land. Met meer dan 22 officieel erkende talen en honderden dialecten is India één van de meest talig diverse landen ter wereld.

De meest gesproken taal in India is Hindi, met meer dan 40% van de bevolking die het als moedertaal heeft. Het is ook de officiële taal van de regering van India. Naast Hindi zijn er nog vele andere Indo-Arische talen zoals Bengaals, Gujarati, Punjabi en Marathi die in verschillende delen van het land worden gesproken.

Engels speelt ook een prominente rol in India als een bindende factor tussen de verschillende taalgemeenschappen. Het wordt gebruikt als een officiële taal voor communicatie op nationaal niveau, in het onderwijs en in de zakelijke wereld. Bovendien is het een brugtaal tussen mensen die verschillende moedertalen spreken.

Indiër schrijft Hindi op bord in India

Belangrijke woorden Hindi

Indiërs vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Hindi. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar India.

  • Hallo = Namaste / namskaar
  • Ja/Nee = Jee haang / jee naheeng
  • Alstublieft = Koee baat naheeng
  • Dank u wel = Shukriyah
  • Tot ziens = Namaste / namskaar

Wilt u nog meer woorden leren? Probeer dan de cursus Hindi op Duolingo.

Is dit toch iets te moeilijk om te onthouden? Geen zorgen, de meeste Indiërs staan u ook graag te woord in het Engels, dus daarmee kunt u ook goed overweg in India.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.