Vaccinaties India

Aap in de boom in India

Heb ik vaccinaties nodig voor India?

Als u zich afvraagt welke vaccinaties u nodig heeft voordat u de prachtige bestemmingen van India verkent, laten we u een beknopt overzicht geven.

Aanbevolen:

  • Buiktyfus
  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Gelukkig vereist India geen verplichtingen voor bezoekers. Er wordt wel sterk aanbevolen om uw routinevaccinaties up-to-date te houden. Controleer of uw basisvaccinaties zoals difterie, tetanus en kinkhoest (DTP) op schema zijn. Een vaccinatie tegen hepatitis A en buiktyfus wordt ook aanbevolen.

Steegje in New Delhi, India

Malaria

In heel India komt malaria voor, met uitzondering van het Himalayagebergte en het noordoosten van Inda. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om een besmetting te voorkomen. Dit kan door middel van het slikken van anti-malariapillen, onbedekte huid voorzien van muggenmiddel (DEET) en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Neem contact op met uw lokale gezondheidsdienst voor advies op maat.

Extra voorzorgsmaatregelen

Verder zijn er een aantal persoonsgebonden adviezen die voor u relevant kunnen zijn. Neem daarom contact op met uw lokale gezondheidsdienst om er achter te komen of u de betreffende vaccinaties nodig heeft.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

We hopen dat deze informatie u helpt om uw reis naar India veilig en zorgeloos te plannen.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.