Bezienswaardigheden in India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend

Wat moet u gezien hebben in India?

India, een schatkist van adembenemende bezienswaardigheden, nodigt u uit voor een ontdekkingsreis door een wonderland van natuurlijke pracht en avontuurlijke geneugten. Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen!

India taj mahal wit gebouw blauw water

Taj Mahal

De Taj Mahal is een iconisch monument gelegen in Agra. Het werd gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal. De Taj Mahal wordt beschouwd als een meesterwerk van de Mughal-architectuur en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Elk jaar trekt dit prachtige bouwwerk miljoenen bezoekers van over de hele wereld.

India jaipur amber fort vogels in de lucht

Fort Ajmer

Fort Ajmer, gelegen vlakbij de stad Jaipur, is een imposante vesting die dateert uit de 7e eeuw na Christus. Het fort staat hoog boven de stad en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Met zijn indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis is Fort Ajmer een belangrijk cultureel erfgoed van India. Het fort herbergt verschillende oude structuren, waaronder paleizen, tempels en waterreservoirs, die getuigen van de Rajput-periode.

Rode Fort in Delhi, India

Rode Fort

Het Rode Fort in Delhi is een iconisch symbool van de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van India. Gebouwd in de 17e eeuw door keizer Shah Jahan, is dit fort een meesterwerk van Mughal-architectuur. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Binnen de muren van het fort vinden bezoekers prachtige paleizen, paviljoens en tuinen die getuigen van de grandeur van het Mughal-rijk.

India jaipur gebouw poort rood met goud

Jaipur

Jaipur, ook bekend als de ‘Roze Stad’, is een bestemming in Rajasthan, India. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur, levendige cultuur en rijke erfgoed. Bezoekers kunnen genieten van de schitterende monumenten zoals het City Palace en de Hawa Mahal, die getuigen van de grandeur van het verleden. De stad ademt een levendige sfeer met kleurrijke markten, waar handgemaakte textiel, sieraden en kunstvoorwerpen te vinden zijn.

Fort Agra in Agra, India

Fort Agra

Fort Agra, gelegen in de stad Agra, is een indrukwekkend monument dat rijk is aan geschiedenis. Het fort, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gebouwd in de 16e eeuw door de Mughal-keizer Akbar en diende als zijn koninklijk paleis en militaire vesting. Binnen de muren van het fort zijn enkele prachtige gebouwen te vinden, waaronder de Jehangir’s Palace en de Khas Mahal. Een bezoek aan Fort Agra biedt niet alleen een inzicht in de geschiedenis van India, maar ook een uitzicht op de iconische Taj Mahal, die op slechts enkele kilometers afstand ligt.

Udaipur in India

Udaipur

Udaipur, gelegen in de staat Rajasthan, staat bekend als de “Stad van Meren” vanwege de vele prachtige waterlichamen die de stad sieren. Het City Palace, gelegen aan de oever van het Picholameer, is één van de grootste paleizen in India en een iconische attractie in Udaipur. Boottochten op het Lake Pichola bieden een ervaring met panoramische uitzichten op de omliggende landschappen en monumenten.

Onze reizen naar India

India delhi grafmonument gebouw mens bellend
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in India.