Elektriciteit in Japan

Mount Fuji met zonsopkomst

Heb ik een reisstekker nodig in Japan?

In Japan komen de stopcontacten voor type A en B voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Japan. Een type A-stekker past ook in stopcontacten voor type B. Het is dus aan te raden om een reisstekker van type C naar type A mee te nemen. Deze wordt regelmatig aangeduid als een reisstekker voor de Verenigde Staten, aangezien zij ook type A gebruiken.

De standaard elektriciteitsspanning 100 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz in het oosten van Japan, inclusief Tokio, en 60 hertz in het westen. De nominale spanning in Japan is lager dan in Nederland (240 volt). Voor veel apparaten zal dit geen probleem zijn, zoals een laptop, mobiel, camera en tablet. Hiervoor is een spanningsomvormer niet nodig. Echter, het is handig om voor opladers van andere apparaten te controleren of er eventueel een spanningsomvormer nodig is.

Overzicht stopcontacten Japan

Goed voorbereid naar Japan

Bij het inpakken voor uw reis naar Japan, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen. De meeste moderne elektronica, zoals laptops en smartphones, zijn echter vaak al geschikt voor de Japanse spanningsstandaarden.

Hotels en accommodaties in Japan bieden doorgaans de nodige voorzieningen om uw elektronische apparaten op te laden. U zult merken dat het gebruik van elektronica in Japan net zo eenvoudig is als thuis, en u hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Japan heeft u een reisstekker nodig. Daarnaast is een spanningsomvormer handig om mee te nemen, zodat u verzekert bent van stabiele elektriciteit.

Onze reizen naar Japan

Seiganto-ji tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Ontvang gratis de complete reisgids Japan