Vaccinaties Japan

japan-vrouw-japanse-kleding-header

Heb ik vaccinaties nodig voor Japan?

Gelukkig vereist Japangeen verplichte vaccinaties voor bezoekers uit de meeste landen, zoals Nederland en België. Er worden ook geen vaccinaties aanbevolen. Toch is het altijd aan te raden om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, voor eventueel persoons- en reisgebonden adviezen.

Yokohama Chukagai in Japan

Extra voorzorgsmaatregelen

Afhankelijk van uw reisplannen en de duur van uw verblijf, kan het raadzaam zijn om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Bijvoorbeeld, als u van plan bent om meer dan vier weken in landelijke gebieden te verblijven of nauw contact zult hebben met dieren, overweeg dan om een vaccinatie tegen Japanse encefalitis te krijgen.

Hoewel het risico op door muggen overgedragen ziekten in Japan laag is, vooral in stedelijke gebieden, kan het dragen van muggenwerende middelen handig zijn als u van plan bent om landelijke gebieden te verkennen, vooral tijdens de zomermaanden.

Voor de meest actuele informatie raden we aan om contact op te nemen met uw lokale gezondheidsdienst of reisadviesorganisatie, aangezien de vereisten kunnen variëren op basis van uw persoonlijke gezondheidssituatie en de regio’s die u van plan bent te bezoeken.

Onze reizen naar Japan

Seiganto-ji tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Ontvang gratis de complete reisgids Japan