Bezienswaardigheden Japan

japan-vrouw-japanse-kleding-header

Wat moet u gezien hebben in Japan?

Japan is een land vol adembenemende bezienswaardigheden. Bent u benieuwd wat er allemaal te zien valt? Lees verder en ontdek de mooiste bezienswaardigheden voor uw rondreis door Japan.

Kinkaku-Ji in Kyoto, Japan

Tempels van Kyoto

Wandel door de eeuwenoude steegjes van Kyoto en ontdek de betoverende tempels die getuigen van de spirituele erfenis van Japan. Van de gouden pracht van Kinkaku-ji tot de serene rust van Fushimi Inari-taisha met zijn duizenden torii-poorten, elke tempel is doordrenkt van geschiedenis en ademt een sfeer van contemplatie.

Skyline Tokio bij nacht

De magie van Tokio

Tokio, een metropool die pulserende energie uitstraalt, biedt een ongeëvenaarde mix van hypermodern en traditioneel. Ontdek de neongloed van Shibuya Crossing, aanschouw de kersenbloesems in Ueno Park en duik in de elektrische levendigheid van Akihabara, het mekka van de anime en manga.

Besneeuwde top Fuji

De heilige berg Fuji

De majestueuze aanwezigheid van de iconische Mount Fuji domineert de horizon en roept avontuur op. Of u nu kiest voor een pittoreske wandeling rond het Kawaguchi-meer of de uitdagende klim naar de top, de Fuji-san biedt een onvergetelijk panorama van de natuurlijke pracht van Japan.

Nara Todai Ji in Japan

Historisch Nara

Reis terug in de tijd naar Nara, waar herten vrij rondlopen in het Nara Park en eeuwenoude tempels en heiligdommen opduiken tussen de bomen. Ontmoet de vriendelijke inwoners met hun opvallende gewaden en bewonder de grootsheid van de Todai-ji, de thuisbasis van een gigantische Boeddha.

Miyajima Itsukushima-schrijn in Japan

Het eiland Miyajima

Dompel uzelf onder in de serene schoonheid van Miyajima, beroemd om de ‘drijvende’ torii-poort van de Itsukushima-schrijn. Wandel door het momiji-seizoen, wanneer de esdoorns in een vuurwerk van kleuren ontbranden, en proef lokale lekkernijen zoals gegrilde oesters.

Kanazawa Kasteel in Japan

De tradities van Kanzawa

In Kanazawa wordt het verleden gekoesterd. Verken de Kenrokuen-tuin, een van de mooiste landschapstuinen van Japan, bewonder de geisha-wijk Higashi-Chaya en ontdek de ambachten in de Nagamachi Samurai-wijk, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Hiroshima Memorial Park in Japan

Het historische Hiroshima

Hiroshima, beladen met geschiedenis maar nu een symbool van veerkracht, herbergt het Peace Memorial Park en het indrukwekkende A-Bomb Dome. Sta even stil bij de geschiedenis en laat de vredige sfeer van de Shukkeien-tuin u kalmeren.

Dit is slechts een glimp van de schatten die Japan biedt. Elk moment, elke tempel en elke glimlach draagt bij aan de legende die dit land omhult.

Onze reizen naar Japan

Seiganto-ji tempel met waterval in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Ontvang gratis de complete reisgids Japan